Elon Musk anunţă primul zbor către Marte. SpaceX lansează o misiune fără echipaj în următorii doi ani

Postat la 10 septembrie 2024 45 afişări

Elon Musk anunţă primul zbor către Marte. SpaceX lansează o misiune fără echipaj în următorii doi ani

Musk promite lansarea unui zbor fără echipaj uman către Marte în 2026. Primele zboruri cu echipaj uman ar putea avea loc peste 4 ani. Obiectivul lui Musk este să ridice un oraş autosustenabil pe Marte în 20 de ani.

Elon Musk nu renunţă la visul de a coloniza Marte. Miliardaru a anunţat că SpaceX va lansa primul zbor către planeta roşie în 2026. Acesta va fi fără echipaj uman şi va testa aterizarea pe suprafaţa planetei.

Ce planuri are Elon Musk pentru explorarea Marte?

Elon Musk a anunţat că SpaceX va lansa prima misiune neechipată către Marte în 2026, folosind Starship. Această misiune va testa capacitatea de aterizare intactă pe planetă. Dacă totul decurge conform planului, primele zboruri cu echipaj uman ar putea avea loc peste patru ani, adică în 2028. Musk îşi propune ca, în următorii 20 de ani, să construiască un oraş autosustenabil pe Marte.

Cum s-a modificat cronologia propusă de Musk pentru Marte?

Musk a ajustat de mai multe ori datele pentru misiunile către Marte. În 2016, planul era ca astronauţii să fie trimişi pe Marte în 2024, iar în 2020, Musk a spus că oamenii ar putea ajunge pe planetă în 2026. Ulterior, în 2022, el a declarat că ţinta ar fi 2029 pentru prima misiune cu echipaj uman. Ultimul său anunţ promite acum lansarea unei misiuni neechipate în 2026 şi a uneia cu echipaj în 2028.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
echipaj,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.