Elon Musk bate cu pumnul în masă: Dacă Apple integrează ChatGPT, toate iPhone-urile vor fi interzise de la Tesla

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 iunie 2024 121 afişări

Elon Musk bate cu pumnul în masă: Dacă Apple integrează ChatGPT, toate iPhone-urile vor fi interzise de la Tesla

Elon Musk, directorul general al companiei Tesla şi SpaceX, a ameninţat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale, după ce Apple a anunţat un parteneriat cu OpenAI, scrie CNBC.

Într-o serie de postări de pe platforma sa de socializare X, Musk a pus sub semnul întrebării protecţia informaţiilor sensibile ale utilizatorilor aflate sub umbrela OpenAI şi Apple.

El susţine că în urma parteneriatului, are loc „o încălcare inacceptabilă a securităţii utilizatorilor” şi a mai spus că  că Apple nu are „nicio idee despre ce se întâmplă de fapt”.

Apple şi-a anunţat luni mult aşteptata incursiune în domeniul inteligenţei artificiale, care a inclus o actualizare a asistentului său vocal Siri. Ca parte a actualizării, Siri se poate conecta la popularul chatbot ChatGPT al OpenAI. Apple a declarat că utilizatorilor li se va cere permisiunea de a împărtăşi întrebările lor cu ChatGPT, iar cererile şi informaţiile lor nu vor fi înregistrate.

„Este absurd faptul că Apple nu este suficient de inteligent pentru a-şi crea propria inteligenţă artificială, dar este cumva capabil să se asigure că OpenAI vă va proteja securitatea şi confidenţialitatea!” a scris Musk după eveniment.

El a spus în mod specific că dispozitivele Apple vor fi interzise dacă compania „integrează OpenAI la nivelul sistemului de operare”, referindu-se la iOs.

Musk a răspuns direct la o postare a directorului general al Apple, Tim Cook, şi a afirmat că va interzice accesul dispozitivelor Apple în incinta companiilor sale, dacă Cook nu decide să „oprească acest spyware înfiorător”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
interzicere,
iphone,
tesla,
integrare,
dispozitive

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.