Este oficial: Michael Schmidt devine dealer Rolls-Royce şi pentru România. În 2025 este gata noul showroom

Autor: Bogdan Alecu Postat la 01 august 2024 69 afişări

Este oficial: Michael Schmidt devine dealer Rolls-Royce şi pentru România. În 2025 este gata noul showroom

Michael Schmidt, cel care controlează MHS Holding, care deţine Automobile Bavaria şi MHS Truck & Bus în România mizează pe segmentul de lux în perioada următoare şi investeşte deja un milion de euro în amenajarea primului showroom oficial Rolls-Royce din România. Acesta va fi organizat la etajul 1 al centrului Automobile Bavaria din Băneasa.

Începând cu luna iulie, Michael Schmidt este dealer oficial Rolls-Royce şi pentru România. El mai are showroomuri Rolls-Royce la Munchen şi la Viena un service.

MHS Holding anunţa încă din 2023 intenţia de a investi în deschiderea unui showroom Rolls-Royce în cadrul proiectului Automobile Bavaria din Băneasa, pentru a putea acoperi cererea de automobile de lux de pe piaţa locală. Anunţul vine după mai mulţi ani în care înmatriculările de automobile Rolls-Royce au continuat să crească, de la câteva unităţi la 15 în 2022 la peste 30 anual în prezent.

În cadrul centrului Automobile Bavaria deja funcţionează din 2010 primul service Rolls-Royce din Europa de Sud-Est. Pe plan local brandul britanic deţinut de BMW Group este prezent prin service-ul Rolls-Royce al Automobile Bavaria din cadrul centrului din Băneasa, în timp ce vânzările se pot derula prin dealerul din München deţinut tot de Michael Schmidt. Dacă până acum clienţii interesaţi erau trimişi la München pentru test şi prezentare, acum maşinile vor putea fi configurate şi la Bucureşti.

Miza o reprezintă acum cererea pentru primul model electric anunţat de Rolls-Royce – Spectre.

Grupul MHS Holding, care reuneşte toate operaţiunile din Germania, Austria şi România, a rulat în 2022 afaceri de 558 mil. euro, în creştere cu peste 10% faţă de 2021, potrivit oficialilor companiei. Spre comparaţie, grupul a rulat în 2019 afaceri de 400 mil. euro, acesta fiind ultimul an care nu a fost afectat de pandemie sau de o criză a materiilor prime ori a microprocesoarelor.

Piaţa de lux urmează să treacă prin noi transformări odată cu electrificarea, cererea urmând să fie şi mai mare, mai ales că unele taxe de lux nu se vor mai aplica maşinilor exclusiviste cu motoare electrice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.