Explozie puternică la Dedeman, în Botoşani. A fost activat Planul Roşu. Sunt mulţi răniţi

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 iunie 2024 43 afişări

Explozie puternică la Dedeman, în Botoşani. A fost activat Planul Roşu. Sunt mulţi răniţi

(adaugă informaţii despre numărul persoanelor rănite: 12 victime au fost duse la spital, dintre care una în stare gravă, intubată)

O explozie urmată de incendiu s-a produs vineri la un magazin de bricolaj din oraşul Botoşani. Autorităţile sunt în alertă. Şapte persoane au fost rănite şi privesc îngriji, alte 30 au ieşit singure din magazin.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, informează IGSU.

Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite şi privesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin.

Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin şi pentru stingerea incendiului.

Au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

UPDATE:

Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipele fac misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei.

Potrivit IGSU, cele 10 victime sunt conştiente şi prezintă diverse traumatisme şi arsuri.

A fost alertat elicopterul SMURD şi prealertat avionul SMURD.

Din informaţiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate.

UPDATE 2:

12 victime au fost duse la spital, dintre care una în stare gravă, intubată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explozie,
botoşani,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.