FELICITĂRI! Alexandra Grigore, românca lăudată de jurnaliştii de la CNN pentru invenţia sa care va ajuta un miliard de oameni

Postat la 21 februarie 2018 2518 afişări

Alexandra Grigore, co-fondatoarea unei organizaţii care a inventat un scanner portabil, este subiectul unui reportaj realizat de CNN. Românca foloseşte aparatul în ţările sărace ale continentului african pentru a le crea o identitate şi un dosar medical oamenilor care nu sunt înregistraţi în bazele de date ale autorităţilor.

FELICITĂRI! Alexandra Grigore, românca lăudată de jurnaliştii de la CNN pentru invenţia sa care va ajuta un miliard de oameni

Amprentarea salvează vieţi în Kenya. Datorită scannerului portabil, oamenii care nu figurează în bazele de date sunt amprentaţi şi au de acum înainte un dosar medical complet, în care sunt trecute toate controalele efectuate, informează libertatea.ro

”Fără el (dispozitiv, n.red.), oamenii probabil ar rămâne acasă şi şi-ar accepta soarta. Le oferim speranţă, biometria ne-a schimbat complet modul de a gândi”, spune Sabwa, voluntar.

Invenţia mult-lăudată, devenită realitate şi datorită unei românce. Pe ea o cheamă Alexandra Grigore şi este co-fondatoarea organizaţiei care a pus la punct dispozitivul.

„Tehnologia biometrică le permite multor organizaţii să evite un sistem bazat pe computer şi să treacă de la un sistem birocratic, la unul mobil. Sunt 1,1 miliarde de oameni în lume care nu figurează în acte oficiale, precum paşaport, certificat de naştere, ceea ce-i face invizibili pentru restul lumii”, afirmă Alexandra Grigore, cofondatoare Simprints.

Românca a absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Politehnica. Ea mai are un master în nanotehnologie şi biotehnologie, la o universitate din Germania. Munca sa i-a atras atenţia lui Bill Gates, care i-a plătit doctoratul la Universitatea Cambridge din Marea Britanie (13.000 de lire pe an).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.