Ferestre sparte, inclusiv la o biserică, şi copaci rupţi în urma Codului roşu din Bistriţa-Năsăud

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 iunie 2024 36 afişări

Aproximativ 240 de gospodării au fost afectate de grindina şi vijeliile înregistrate marţi după-amiaza în judeţul Bistriţa-Năsăud, care a fost sub avertizare Cod roşu.

Ferestre sparte, inclusiv la o biserică, şi copaci rupţi în urma Codului roşu din Bistriţa-Năsăud

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, în contextul avertizării Cod roşu emisă pentru mai multe localităţi din judeţ, ce a vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de peste 90 km/h, în localitatea Săsarm au fost afectate de grindină aproximativ 240 gospodării.

Pagubele constau în avarierea unor acoperişuri total sau parţial, spargerea unor ferestre, inclusiv la biserica din localitate, mai mulţi copaci rupţi şi izolaţii exterioare ale unor clădiri perforate de grindină.

Nu au fost înregistrate victime.

ISU Bistriţa Năsăud şi Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă Chiuza intervin pentru sprijinirea populaţiei şi înlăturarea efectelor negative generate de furtună cu grindină de dimensiuni mici şi medii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ferestre,
cod roşu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.