Festivalul din deşert Burning Man n-a reuşit să-şi vândă toate biletele, o premieră aproape istorică. Inflaţia, ploaia şi canicula i-au descurajat pe petrecăreţi

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 18 august 2024 26 afişări

Timp de mai bine de un deceniu, biletele pentru Burning Man s-au epuizat aproape imediat după ce au fost scoase la vânzare – uneori în câteva minute. Dar anul acesta, cu mai puţin de două săptămâni înainte de începerea festivalului, bilete sunt încă disponibile – ridicând întrebări despre viitorul emblematicului festival anual de artă în deşert în faţa crizei climatice şi a instabilităţii economice, scrie The Guardian. Burning Man are loc în fiecare an în deşertul Black Rock din Nevada, dar a început pe o plajă din San Francisco în 1986. Din 2011 biletele s-au epuizat înainte de prima zi de sărbătoare, a declarat Alysia Dynamik, director executiv al Generator, un spaţiu de producţie din Reno, Nevada, care participă la festival din 2010.

Biletele sunt eliberate în etape – unele fiind puse în vânzare la începutul anului, vânzarea principală începând din aprilie. Dar lucrurile arată puţin diferit de data aceasta: pe 31 iulie, Burning Man, care are o capacitate de 73.000 de participanţi, a anunţat o vânzare de ultim moment de 3.000 de bilete.

La mijlocul lunii august, încă erau disponibile bilete. Piromanii cu vechime citează câţiva ani dificili pentru festival şi incertitudinea economică pentru a explica vânzările lente de bilete din acest an. În primul rând, au existat anulări în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei de COVID-19. Apoi au venit temperaturile record din 2022 şi ploile abundente din 2023, care au transformat nisipul în noroi, lăsându-i pe petrecăreţi împotmoliţi acolo zile în şir. Dynamik nu crede că biletele nevândute sunt neapărat un lucru rău. În ultimii ani, prezenţa la Burning Man a crescut ajutată de participanţii bogaţi, nu toţi la fel de loiali precum cei de drum lung faţă de principiile festivalului de „autosuficienţă radicală“ şi „de dezobişnuire de comoditate“.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bilete,
festival,
vanzare,
desert

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.