Final de drum. După un deceniu în România, a dat semnalul de exit vânzând creditele către Patria Bank

Autor: Claudia Medrega Postat la 26 iunie 2024 26 afişări

Final de drum. După un deceniu în România, a dat semnalul de exit vânzând creditele către Patria Bank

Anunţul privind cesiunea unui portofoliu de credite performante de nevoi personale, în valoare de 97 mil. lei, de la Alior Bank către Patria Bank a transmis un semnal privind exit-ul Alior de pe piaţa bancară românească.

Întrebat de ZF de ce Patria Bank a achiziţionat doar credite de nevoi personale de la Alior Bank şi de ce doar 4.000 de clienţi şi nu mai mult, Valentin Vancea, CEO al Patria Bank, a răspuns că acest portofoliul a fost oferit la vânzare de către Alior Bank şi reprezintă în fapt majoritatea creditelor acordate de această bancă. „Acest portofoliu de credite a făcut obiectul procesului de vânzare iniţiat de Alior Bank, reprezentând în fapt majoritatea creditelor acordate de această bancă. La momentul semnării contractului de cesiune, Patria Bank a achiziţionat portofoliul de credite de consum performante pe care Alior Bank îl deţine în România: un portofoliu de aproximativ 4.000 de clienţi cu o valoare totală de 97 mil. lei în sold la 30 aprilie 2024“, a transmis Valentin Vancea, CEO al Patria Bank, pentru ZF.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.