Fondatorii de start-up-uri early-stage din Europa de Est sunt aşteptaţi să se înscrie în cadrul programului Spotlight 2024, unde pot primi un premiu-investiţie de peste 350.000 de euro. „40 de start-up-uri vor fi selectate pentru a începe programul”

Autor: Alexandra Cepăreanu Postat la 28 august 2024 12 afişări

Fondatorii de start-up-uri early-stage din Europa de Est sunt aşteptaţi să se înscrie în cadrul programului Spotlight 2024, unde pot primi un premiu-investiţie de peste 350.000 de euro. „40 de start-up-uri vor fi selectate pentru a începe programul”

Spotlight 2024, program-competiţie de startup-uri din regiune, găzduit de conferinţa How to Web, anunţă un premiu-investiţie de peste 350.000 de euro pentru cei mai ambiţioşi fondatori de startup-uri şi facilitarea de întâlniri decizionale cu liderii unora dintre cele mai influente fonduri de capital de risc din Europa, au transmis reprezentanţii programului printr-un comunicat. Premiul-investiţie de anul acesta este sindicalizat de fondurile Underline Ventures, Startup Wise Guys şi GapMinder VC.

În cadrul programului, fondatorii de startup-uri early-stage din Europa de Est îşi pot prezenta afacerile în faţa fondurilor de capital de risc de top şi pot obţine finanţarea necesară pentru a-şi accelera creşterea afacerii.

„Şi au oportunitatea de a se conecta direct cu unii dintre cei mai importanţi investitori din regiune - un proces care, în mod obişnuit, ar dura luni de zile. Pe lângă premiul-investiţie care va fi acordat principalului câştigător al competiţiei, ediţia de anul acesta va oferi şi trei premii secundare: întâlniri facilitate cu investitori de top la nivel decizional. Trei dintre finaliştii Spotlight vor avea, astfel, ocazia să participe la întâlniri exclusive cu investitori europeni, responsabili de deciziile de investiţie pentru unele dintre cele mai mari fonduri de capital de risc (...)”, au transmis reprezentanţii Spotlight.

Din totalul start-up-urilor înscrise, pentru programul Spotlight 2024 vor fi alese 40 de startup-uri care vor susţine un pitch pe scena Startup Stage, iar cele mai bune cinci vor continua pe scena principală, unde câştigătorii premiilor de investiţie vor fi anunţaţi. Următorul pas va fi ca startup-urile să participe la întâlniri exclusive 1:1, care le va oferi posibilitatea de a interacţiona direct cu cei mai recunoscuţi investitori din Europa.

Conferinţa How to Web, care găzduieşte Spotlight, este realizată în parteneriat cu Stripe, Google România, BRD - Groupe Société Générale şi Underline Ventures.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
program,
investitie,
crestere,
investitori,
fonduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.