Fondatorul Netflix dezvăluie în premieră pe blogul personal de ce s-a retras din fruntea companiei, după ce adus 7 milioane de noi abonaţi anul trecut. Cine este Reed Hastings, omul care a adus cinematograful în fiecare sufragerie
Co-fondatorul Netflix Reed Hastings se retrage din funcţia de director executiv după ce a condus compania timp de peste două decenii.
Într-o postare pe blog, Hastings a declarat că va prelua rolul de preşedinte executiv şi va lăsa rolul de director general în seama a doi directori cu vechime, Ted Sarandos şi Greg Peters. Hastings, în vârstă de 62 de ani, a semnalat că intenţionează să se retragă de câţiva ani. El l-a ridicat pe unul dintre succesorii săi la funcţia de co-CEO în 2020 şi l-a numit pe celălalt COO în acelaşi timp. Deja, el a delegat aproape toate deciziile de la Hollywood şi s-a retras treptat din afacerile de zi cu zi.
"În ceea ce mă priveşte, îi voi ajuta pe Greg şi Ted şi, ca orice preşedinte bun, voi fi o punte de legătură între consiliu şi co-CEO-urile noastre. De asemenea, voi dedica mai mult timp filantropiei şi voi rămâne foarte concentrat pe faptul că acţiunile Netflix vor merge bine", a scris el.
Citiţi aici postarea sa completă de pe blog:
Sunt atât de mândru de primii noştri 25 de ani şi atât de entuziasmat de următorul sfert de secol. Putem face mult mai mult pentru a distra mai bine lumea şi pentru a oferi mai multă bucurie membrilor noştri.
Consiliul nostru de administraţie discută de mulţi ani despre planificarea succesiunii (chiar şi fondatorii trebuie să evolueze!). Ca parte a acestui proces, l-am promovat pe Ted la funcţia de co-CEO alături de mine în iulie 2020, iar pe Greg la funcţia de Chief Operating Officer - iar în ultimii 2½ ani le-am delegat din ce în ce mai mult conducerea Netflix.
A fost un botez al focului, având în vedere COVID şi provocările recente din cadrul afacerii noastre. Dar amândoi s-au descurcat incredibil de bine, asigurându-se că Netflix continuă să se îmbunătăţească şi dezvoltând o cale clară pentru a ne reaccelera creşterea veniturilor şi a profiturilor. Aşadar, consiliul de administraţie şi cu mine credem că este momentul potrivit pentru a finaliza succesiunea mea.
Începând de astăzi, Greg Peters va trece de la funcţia de COO la cea de co-CEO al lui Ted. În continuare, voi ocupa funcţia de preşedinte executiv, un rol pe care fondatorii şi-l asumă adesea (Jeff Bezos, Bill Gates etc.) după ce pasează ştafeta de director general altora. Ted, Greg şi cu mine lucrăm îndeaproape împreună, în diferite funcţii, de 15 ani. Aşa cum se întâmplă frecvent în cazul relaţiilor lungi şi eficiente, am învăţat cu toţii cum să scoatem ce e mai bun din fiecare dintre noi. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu ei în acest rol pentru mulţi ani de acum încolo.
Ted şi Greg au dezvoltat o mare încredere şi respect unul faţă de celălalt prin succesele şi eşecurile lor colective. În plus, se poate conta întotdeauna pe ei pentru a pune interesele Netflix pe primul loc. Aceste calităţi - combinate cu seturile lor de abilităţi complementare, cunoştinţele profunde în domeniul divertismentului şi al tehnologiei şi experienţa dovedită la Netflix - creează o oportunitate unică de a obţine o creştere mai rapidă şi un succes mai mare pe termen lung cu ei în calitate de co-CEO.
De asemenea, astăzi, i-am numit pe Bela Bajaria Chief Content Officer şi pe Scott Stuber preşedinte al Netflix Film. A fost uimitor să vedem progresele uriaşe pe care le-am făcut în televiziune şi film sub conducerea lor.
Începem anul 2023 cu un impuls reînnoit ca şi companie şi cu o cale clară pentru a ne reaccelera creşterea. Sunt încântat de conducerea lui Ted şi Greg şi de capacitatea lor de a face ca următorii 25 de ani să fie şi mai buni decât primii.
În cinstea următorului capitol al Netflix şi al conducerii noastre. -Reed Hastings
Cine este Reed Hastings, fondatorul Netflix
Reed Hastings s-a născut în Boston, Massachusetts în 1960 şi trăieşte în San Francisco. După liceu, el s-a înrolat în Marina americană, iar apoi a intrat în corpurile de păstrare a păcii (Peace Corps). După ce a predat timp de doi ani matematică într-un sat din Swaziland, Hastings s-a întors în 1985 în Statele Unite. El a urmat cursurile Universităţii Stanford, obţinând o diplomă în inginerie.
Primul job al lui Hastings a fost la Adaptive Technology, unde a dezvoltat mai multe programe de software. „Am lucrat pentru Audrey MacLean în 1990, atunci când era CEO al Adaptive. De la ea am învăţat cât de importantă e concentrarea. Am învăţat că e de preferat să faci un lucru bine, decât să faci mai multe doar ca să le termini“, povesteşte Hastings.
În 1991, Hastings a fondat prima sa companie, Pure Software, de asemenea specializată în producerea de software. Dezvoltarea rapidă a companiei s-a dovedit fi o provocare pentru tânărul antreprenor, care nu avea niciun fel de experienţă managerială. Studiile sale de inginer nu îl pregătiseră pentru postul de CEO, aşa că a cerut consiliului de administraţie să pună pe altcineva în locul său. „Am încercat să mă dau singur afară - de două ori“, povesteşte Hastings. „Îmi pierdeam toată încrederea în mine.“ Consiliul de administraţie a refuzat, astfel încât Hastings a fost nevoit să înveţe cum să conducă compania.
În 1997, Hastings a vândut Pure Software şi a fondat, alături de Marc Randolph, Netflix. Compania avea ca domeniu de activitate închirierea filmelor prin poştă pentru clienţi din Statele Unite. „Ideea pentru Netflix mi-a venit atunci când am uitat să returnez o casetă la centrul de închirieri“, povesteşte omul de afaceri. „Datoram deja 40 de dolari celor de acolo, şi mi-am dat seama că există o metodă mai bună de a închiria filme. Era mult mai simplu să lucrezi pe bază de abonament, aşa cum face de exemplu o sală de forţă.“ De-a lungul timpului, Netflix a adunat o colecţie de peste 100.000 de filme şi un număr de aproape 44 de milioane de clienţi.
După experienţa avută în cadrul Pure Software, Reed Hastings se temea de o creştere prea rapidă a Netflix. Public, scopul său era să dezvolte o companie în domeniul divertismentului. În privat, el dorea să crească o companie fără a-şi pierde spiritul antreprenorial.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro