Fostul rapper german Denis Cuspert, un propagandist al Statului Islamic, ucis într-un atac aerian american în Siria
Un fost rapper german, Denis Cuspert, alias Abu Talha al-Almani, un propagandist al reţelei jihadiste Statul Islamic (SI), a fost ucis luna aceasta în Siria, la bordul unui vehicul, într-un atac aerian american, a declarat joi un oficial american pentru CNN.
"Credem că a fost ucis într-un atac aerian luna aceasta", a declarat, citat de AFP, un oficial american din cadrul Apărării. Rapperul, unul dintre cei mai cunoscuţi jihadişti din Germania, ar fi fost ucis într-un atac care "nu-l viza în mod expres", a precizat oficialul. "Nu era considerat o ţintă de mare valoare" pe care Statele Unite să o caute să o elimine, a adăugat el, fără să ofere alte detalii.
Denis Mamadou Cuspert, cunoscut ca rapper sub numele Deso Dogg, a fost deja dat mort în aprilie 2014, într-un atac sinucigaş comis de către Frontul al-Nusra - aripa siriană a Al--Qaida - împotriva grupării Statului Islamic.
El s-a alăturat jihadului în Siria după ce s-a convertit la islam şi a aderat la Millatu Ibrahim, o grupare projihadistă din Germania înfiinţată de către Mohamed Mahmoud, un jihadist austriac, care a jucat, de asemenea, un rol important în cadrul propagandei pro-SI în Siria.
Un mesaj postat pe o pagină de Facebook a unui rezident din Rakka pe 17 octombrie afirma că Denis Cuspert a fost ucis într-o camionetă, cu o zi înainte, într-un tir de rachete efectuat de două avioane, în apropiere de o staţie de alimentare cu benzină, la Hunaida, pe drumul care asigură legătura între Rakka şi al-Tabqa, potrivit Florian Flade, un expert german în domeniul terorismului care l-a urmărit pe Cuspert.
Cuspert ar fi împlinit vârsta de 40 de ani două zile mai târziu.
El a fost introdus pe lista cu oorganizaţii teroriste a Departamentului de Stat american în februarie. Potrivit diplomaţiei americane, acesta s-ar fi alăturat SI în 2012 şi ar fi apărut în numeroase înregistrări video de propagandă din partea grupării jihadiste, inclusiv într-una în care pare să ţină în mână un cap, în urma unei decapitări.
"Se pare că era folosit ca recrutor SI, concentrându-se în special asupra vorbitorilor de germană", potrivit aceleiaşi surse.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană