​Gebrüder Weiss, unul dintre principalii jucători din piaţa locală de transport şi logistică, a deschis al doilea hub logistic de lângă Bucureşti. Investiţia se ridică la 20 mil. euro

Autor: Miruna Diaconu Postat la 19 septembrie 2024 10 afişări

​Gebrüder Weiss, unul dintre principalii jucători din piaţa locală de transport şi logistică, a deschis al doilea hub logistic de lângă Bucureşti. Investiţia se ridică la 20 mil. euro

Gebrüder Weiss, unul dintre principalii jucători din piaţa locală de transport şi logistică, a inaugurat oficial al doilea hub logistic din apropierea Bucureştiului, mai exact în Popeşti-Leordeni. Investiţia se ridică la 20 milioane euro. Hub-ul logistic este al doilea construit de Gebrüder Weiss din apropierea Capitalei, primul fiind amplasat în zona Bolintin-Deal.

„Noua locaţie completează facilităţile deja existente în Vestul Capitalei, la Bolintin-Deal, facilitând astfel o distribuţie şi mai eficientă a mărfurilor în zona metropolitană. În acest fel, oferim condiţii de primă clasă pentru a furniza un suport logistic şi mai bun economiei emergente a României”, spune Wolfram Senger Weiss, CEO al Gebrüder Weiss.   

Depozitul are o suprafaţă de circa 19.000 metri pătraţi dedicată depozitării, manipulării mărfurilor şi administraţiei. Amplasarea depozitului permite companiei să aibă o conexiune favorabilă de transport către portul Constanţa şi către Bulgaria. Depozitul este funcţional pentru clienţii existenţi încă din luna ianuarie, iar în primele şase luni noul hub a gestionat 78.000 de expediţii, cu o greutate totală de peste 35.000 de tone.

„Creşterea fluxului de trafic din Capitală necesită o soluţie cu două terminale, care ne permite să aprovizionăm zona metropolitană din două direcţii geografice, făcând astfel distribuţia mărfurilor mai eficientă”, explică Viorel Leca, director general al Gebrüder Weiss Romania.

Rata de ocupare a depozitului a ajuns la 70%, iar compania are în plan extinderea portofoliului de clienţi în viitorul apropiat.

„Terenul achiziţionat, cu o suprafaţă totală de 70.000 de metri pătraţi, ne permite să construim spaţii suplimentare de depozitare şi cross-dock, în funcţie de proiectele viitoare", mai spune Viorel Leca.

Compania este prezentă de 30 de ani pe piaţa locală, iar în acest timp, jucătorul din piaţa de logistică a ajuns să opereze o reţea de 13 locaţii în principalele regiune economice ale ţării.

„De-a lungul ultimilor 30 de ani, dezvoltarea economică a României a fost impresionantă, iar ţara a devenit o destinaţie căutată pentru producţie. Vom continua să sprijinim creşterea industriei şi comerţului din România prin expertiza noastră logistică”, precizează Thomas Moser, director şi manager regional pentru zona Mării Negre şi CSI la Gebrüder Weiss.

Jucătorul din sectorul logistic numără companii internaţionale din sectoarele auto, tehnologie şi bunuri de larg consum. Din hub-urile sale locale, Gebrüder Weiss operează transporturi rutiere către Germania, Franţa, Ungaria şi Cehia şi gestionează transporturi aeriene şi maritime către destinaţii din toată lumea. Pe plan local, compania numără opt hub-uri logistice, cu o suprafaţă totală de 100.000 de metri pătraţi.

Anul trecut, compania locală a încheiat cu venituri de 466 milioane lei, în scădere faţă de anul anterior când cifra de afaceri a companiei a fost de 570 mil. lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. În acelaşi timp, compania şi-a redus profitul net de la 20 mil. lei la 9,7 mil. lei.​​​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
logistica,
piata,
transport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.