Gorghiu, după Congresul PSD: Un spectacol rudimentar împotriva PNL.

Autor: Laura Buciu Postat la 24 august 2024 9 afişări

Gorghiu, după Congresul PSD: Un spectacol rudimentar împotriva PNL.

Congresul PSD a fost un spectacol rudimentar împotriva PNL, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, după ce premierul Marcel Ciolacu a fost reales preşedintele PSD şi declarat oficial candidat la Preşedinţia României.

Gorghiu spune că social-democraţii au evitat temele importante pentru viitor, fie ele de politică externă, economie, fiscalitate sau protecţie socială.

„Ca să nu mai zic că tema „stat de drept şi justiţie” nu a existat. Elefantul de la congres a fost raportarea PSD la justiţie, un domeniu în care palmaresul negru al PSD este ştiut nu doar în ţară, ci a depăşit de mult timp graniţele. Realitatea este că un Preşedinte de dreapta va fi mereu factorul de stabilitate pentru justiţie, va bloca mereu derapajele PSD, iar până acum a oferit şansa reformelor care au dus la ridicarea MCV şi la rapoartele europene pozitive privind situaţia statului de drept”, a declarat Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei spune că „a fost esenţial ca, în toţi anii de la aderarea României la UE, Preşedintele României să nu fie de la PSD”.

„Liberalii nu sunt pe placul PSD pentru că sunt singurul rival pe măsură şi au fost de ani de zile partidul care a ţinut linia pro stat de drept, drepturi şi libertăţi, neintervenţie în justiţie. De aceea, pentru România şi pentru decenţa statului de drept este foarte important ca şi viitorul Preşedinte să fie de la PNL”, conform Alinei Gorghiu.

Marcel Ciolacu a câştigat alegerile pentru preşedinţia PSD, cu 2.257 de voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi cinci „abţineri”, iar pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a fost votat de 2.257 de membri. Contra au votat patru, iar trei s-au abţinut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gorghiu,
psd,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.