Hotelul Radisson Blu Aurum din Braşov, deţinut de doi antreprenori români, mizează pe cifră de afaceri de 6,5 milioane euro în 2023, după investiţii de 17 milioane euro
Hotelul Radisson Blu Aurum Braşov, deschis în luna octombrie, mizează pe o cifră de afaceri de 6.5 milioane euro în 2023 şi un grad mediu de ocupare de minim 65%.
Hotelul este construit de antreprenorii locali Ramona şi Răzvan Neamţu, proprietarii Ra-Ra Group.
Unitatea a avut în prima lună de la deschidere un grad de ocupare de 70% , iar 80% dintre clienţi au fost români. Preţul mediu a fost de 165 euro pe o noapte.
Radisson Blu Aurum a fost inaugurat în acest an după o investiţie de 17 milioane de euro, pe locul fostei clădiri Palatul Telefoanelor de pe Bd. Eroilor din Braşov. Vechea clădire, construită în anii 1930 şi aflată într-un grad avansat de degradare, a fost reabilitată şi transformată într-o destinaţie care integrează elemente vizuale şi poveşti din istoria oraşului.
”Ne-am dorit să existe o amprentă locală cât mai vizibilă, să aducem detalii cu valoare istorică şi să lucrăm cu cât mai mulţi furnizori români, pentru ca oaspeţii noştri să descopere nu doar un hotel cu design şi servicii extraordinare, ci şi o parte din Braşov -trecut şi prezent. Aproape 80% din ce înseamnă Radisson Blu Aurum este rezultatul muncii unor companii din zona noastră, ceea ce înseamnă că peste 10 milioane de euro pe care noi i-am investit s-au întors deja în economia locală. În plus, impactul unui hotel de 5 stele în comunitate este foarte mare pe termen lung, pentru că aduce business valoros în comunitate. Turistul care plăteşte 150-200 euro pe o noapte de cazare va cheltui o sumă aproximativ egală în alte servicii din afara hotelului. Deci ma bucur să mă gândesc că investiţia noastră va aduce anul viitor nu doar 6.5 milioane de euro în cifra de afaceri a hotelului, ci încă pe atât pentru mediul de business local”, spune Răzvan Neamţu.
Lucrările de construcţie au durat 34 de luni, fiind îngreunate de complexitatea proiectului şi contextul pandemic şi socio-economic. Estimările arată că investiţia va fi recuperată în aproximativ 10 ani.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro