Huawei se orientează spre creşterea porcilor, pe fondul sancţiunilor SUA
Huawei se orientează către tehnologii pentru crescătorii de porci, în condiţiile în care se confruntă cu sancţiuni dure asupra smartphone-urilor sale, relatează BBC.
Gigantul chinez al telecomunicaţiilor nu mai poate accesa componente vitale după ce administraţia Trump a etichetat compania drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.
Ca răspuns la vânzările dificile de smartphone-uri, Huawei analizează alte surse de venituri.
Pe lângp tehnologiile pentru crescătorii de porci, ce implică inteligenţa artificială (AI), Huawei lucrează şi cu industria cărbunelui.
Fostul preşedinte american Donald Trump a susţinut că Huawei oferă date despre clienţi guvernului chinez, acuzaţii pe care compania le-a respins în mod repetat.
Drept urmare, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume s-a limitat la fabricarea modelelor 4G, deoarece nu are permisiunea guvernului SUA de a importa componente pentru modele 5G.
De asemenea, participarea Huawei la dezvoltarea reţelelor 5G din mai multe ţări a fost blocată, pe fondul temerilor legate de securitatea naţională.
Rapoartele au sugerat că Huawei îşi va reduce anul acesta producţia de smartphone-uri cu până la 60%. În noiembrie, a vândut marca de telefoane ieftine Honor către un consorţiu de dealeri şi parteneri.
Şi astfel, Huawei caută alte surse de venituri - trecând la servicii de cloud computing, vehicule inteligente şi dispozitive purtabile. Are chiar planuri pentru o maşină inteligentă.
Dar, de asemenea, ţinteşte câteva industrii mai tradiţionale.
China are cea mai mare industrie de creştere a porcilor din lume şi găzduieşte jumătate din porcii vii din lume.
Tehnologia ajută la modernizarea fermelor prin folosirea IA pentru a detecta bolile şi a urmări porcii.
Tehnologia de recunoaştere facială poate identifica porcii individuali, în timp ce alte tehnologii le monitorizează greutatea, dieta şi mişcarea.
Alţi giganţi ai tehnologiei chinezi, inclusiv JD.com şi Alibaba, lucrează deja cu fermierii de porci din China pentru a implica noi tehnologii.
La începutul acestei luni, fondatorul şi directorul executiv al Huawei, Ren Zhengfei, a anunţat înfiinţarea unui laborator de inovare minieră în provincia Shanxi din nordul Chinei.
Compaania doreşte să dezvolte tehnologii pentru minele de cărbune care să ducă la „mai puţini muncitori, mai multă siguranţă şi o eficienţă mai mare” şi să le permită minerilor de cărbune să „poarte costume şi cravată” la locul de muncă.
În timpul unei mese rotunde la eveniment, Ren a declarat că firma se aventurează în minerit şi industria metalurgică, în timp ce se extinde în produse de larg consum, precum televizoare, computere şi tablete.
"Putem supravieţui în continuare chiar şi fără a ne baza pe vânzările de telefoane", a spus Ren, adăugând că este foarte puţin probabil ca SUA să elimine Huawei de pe o listă neagră care împiedică companiile americane să lucreze cu firma de tehnologie chineză fără aprobare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro