Imagini uimitoare ale unui asteroid care s-a prăbuşit în Filipine

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 septembrie 2024 26 afişări

Locuitorii din provincia Cagayan, Filipine, au fost martorii unui eveniment astronomic spectaculos. Un asteroid de mici dimensiuni a căzut.

Imagini uimitoare ale unui asteroid care s-a prăbuşit în Filipine

astronomul Jaqueline Fazekas, din programul Catalina Sky Survey (CSS) finanţat de NASA la Universitatea din Arizona, a reperat miercuri un obiect neobişnuit pe cer. Asteroidul, denumit ulterior 2024 RW1, avea un diametru de aproximativ 1 metru, fiind comparabil ca mărime cu o minge de plajă.

La doar câteva ore după descoperire, asteroidul a intrat în atmosfera Pământului deasupra insulei Luzon din Filipine, notează AFP.

Locuitorii norocoşi din provincia Cagayan au putut observa o minge de foc strălucitoare traversând cerul nopţii.

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a confirmat momentul impactului, în timp ce NASA a clasificat asteroidul ca fiind „sigur", fără a reprezenta vreun pericol pentru populaţie sau infrastructură.

ESA a indicat că asteroizii de această dimensiune se apropie de Pământ la fiecare două săptămâni, fără a reprezenta un pericol real. Cu toate acestea, este mai rar ca aceştia să fie găsiţi înainte de a se ciocni cu planeta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteroid,
filipine,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.