Industria tech din China poate respira uşurată după înfrângerea lui Trump, însă nu se poate relaxa pe termen lung

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 noiembrie 2020 37 afişări

Industria tech din China poate respira uşurată după înfrângerea lui Trump, însă nu se poate relaxa pe termen lung

Industria tech din China, una dintre principalele ţinte ale preşedintelui Trump în războiul comercial Washington-Beijing, speră că Joe Biden va crea o relaţie mai constructivă, însă analiştii nu cred că rivalitatea va dispărea prea curând, transmite Reuters.

Mandatul lui Trump a învăţat industria să se bazeze tot mai mult pe piaţa internă, iar intenţiile Chinei de a îmbunătăţi capacităţile tech la nivel domestic nu se vor schimba în viitorul apropiat, spun executivii intervievaţi de agenţia de ştiri.

„Când Biden va veni la putere, companiile tech din China se vor putea linişti”, spune Fang Xingdong, directorul Consorţiului pentru Internet şi Societate al Universităţii de Comunicare din Zhejiang.

„Cel mai probabil, Statele Unite vor reîncepe să susţină deschiderea şi vor respecta din nou concurenţa loială şi inovaţia. Totuşi, în domeniul high-tech, competiţia şi regulile vor rămâne neschimbate, iar China şi Statele Unite vor concura una împotriva celeilalte în următorul deceniu”, a adăugat Fang.

În ultimii ani, giganţii Huawei şi ByteDance, compania-mamă a TikTok, au fost luaţi în vizor de Donald Trump, fiind descrişi drept o ameninţare la adresa securităţii Statele Unite.

ByteDance încearcă acum să finalizeze un acord cu Walmart şi Oracle, companii care s-ar ocupa de operaţiunile TikTok din SUA, după ce Trump i-a ordonat companiei chineze să îşi vândă operaţiunile din America sau să se confrunte cu o interdicţie totală pe teritoriul ţării.

„Este posibil ca SUA şi China să îşi negocieze problemele în ceea ce priveşte tehnologia. Însă este dificil să schimbi trendul pe termen lung. Administraţia Trump a trezit industria chineză şi dezvoltarea lanţurilor industriale interne va continua să creeze un anumit grad de independenţă”, spune un membru al uneia dintre companiile chineze de pe „lista neagră” a Statelor Unite care a dorit să rămână anonim.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
joe biden,
china,
tech,
competitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.