Institutul de Sănătate Publică: 9.728 de cazuri de rujeolă confirmate de la debutul epidemiei
Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 9.728, cu 24 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).
Potrivit raportărilor săptămânale, numărul deceselor din cauza rujeolei este de 35, această cifră fiind înregistrată şi săptămâna trecută.
"Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 03.11.2017 este 9.728, din care 35 de decese (9 în jud. Timiş, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraş Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Braşov, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călăraşi, 1 în jud. Neamţ, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galaţi, 1 în jud. Mureş şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 41 de judeţe", potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).
Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.
Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.
Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană