Investiţie de peste 21 mil. lei pentru realizarea unui parc industrial în localitatea Ştei, judeţul Bihor

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 04 iunie 2024 14 afişări

Investiţie de peste 21 mil. lei pentru realizarea unui parc industrial în localitatea Ştei, judeţul Bihor

Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) şi primăria Ştei, au demarat un proiect de investiţii de 21,3 mil. lei (aproximativ 4,3 mil. euro), ce presupune realizarea unui parc de specializare inteligentă în comuna Ştei, la 83 km de municipiul Oradea. Terenul are o suprafaţă totală de 13,6 hectare, împărţit în 25 de parcele, cu suprafeţe cuprinse între 1.800 şi 9.000 mp, potrivit unui comunicat de presă al CJ Bihor.

’’Scopul acestui proiect este acela de a aduce locurile de muncă mai aproape de bihorenii care locuiesc aici şi de a oferi posibilitatea dezvoltării economice a zonei, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani în Oradea. În paralel cu aceste lucrări, se vor derula şi procedurile pentru stabilirea companiilor care vor face investiţii aici, cu posibilitatea de a obţine finanţare europeană nerambursabilă, între 200.000 şi 2,5 milioane de euro”, a declarat Mircea Mălan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost demarat de primăria Ştei, care a realizat documentaţiile necesare. Amplasamentul a fost preluat de Consiliul Judeţean Bihor pentru a continua investiţia. Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Precon Transilvania (lider) din Oradea şi Citadina 98 din Galaţi. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.

Lucrările de infrastructură presupun amenajarea accesului, asigurarea reţelei de străzi interioare, asigurarea alimentării cu apă, asigurarea cu energie electrică de joasă tensiune a parcelelor, realizarea iluminatului public. Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 60% din bugetul Consiliului Judeţean Bihor şi 40% cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parc industrial,
investitii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.