Iohannis, despre schimbările din Parlamentul European, după alegeri: Uniunea va merge mai departe

Autor: Laura Buciu Postat la 11 iunie 2024 11 afişări

După alegerile din 9 iunie sunt schimbări care vor influenţa felul în care se votează, lobby-ul în PE pentru anumite părţi de legislaţie, dar preşedintele României. Klaus Iohannis, este convins că Uniunea va merge înainte şi PE va fi un partener şi o instituţie care rămâne constructivă.

Întrebat ce post ar trebui să vizeze România după alegerile europarlamentare, Klaus Iohannis a spus că este o speţă de care trebuie să se ocupe Guvernul.

„În executivul european, fiecare stat membru are un comisar european. Acesta este stabilit de guvern şi atunci să lăsăm guvernul să ajungă în faza în care nominalizează acea persoană şi apoi o să şi negocieze poziţia pe care această persoană poate să o ocupe. E devreme să discutăm aceste speţe, care sunt ale guvernului”, a spus Iohannis.

În ceea ce priveşte noul Parlament European şi felul în care sunt reprezentate familiile politice, Iohannis este de părere că în realitate nu se poate vorbi de o schimbare majoră.

„Sunt mici mişcări, de exemplu, la Partidul Popular European, care este în continuare gruparea cea mai semnificativă, s-a mărit puţin numărul de parlamentari. La alţii s-a micşorat puţin. În esenţă, partidele de centru reprezintă grosul Parlamentului european, dar în funcţie de specificul naţional au apărut, de exemplu în cazul Franţei, au apărut modificări semnificative. Dar pentru PE în ansamblu nu putem să vorbim despre o schimbare radicală”, a spus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
parlament,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.