Ionuţ Negoiţă, HILS Development: Preţurile la locuinţele din Bucureşti se vor dubla în zece ani. Românii au bani cash, şi nu puţini. Locuinţele vor rămâne o investiţie sigură

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 06 iunie 2024 35 afişări

Ionuţ Negoiţă, HILS Development: Preţurile la locuinţele din Bucureşti se vor dubla în zece ani. Românii au bani cash, şi nu puţini. Locuinţele vor rămâne o investiţie sigură

Piaţa rezidenţială din zona Bucureşti-Ilfov se va confrunta cu un deficit major de locuinţe în următorii ani, iar preţurile vor ajunge să fie chiar duble faţă de prezent în următorul deceniu, este de părere Ionuţ Negoiţă, fondator şi CEO HILS Development, companie care a dezvoltat până acum 11.000 de apartamente în Capitală.

„Sunt toate premisele că preţurile vor creşte. Între şapte şi zece ani de acum încolo, preţurile vor fi duble. Pe baza nZEB, locuinţele vor fi dotate cu alte tehnologii şi materiale şi mai sunt şi alte aspecte care vor creşte costul – eliminarea facilităţilor fiscale, disputa privind PUZ-urile în Bucureşti, creşterea TVA. Sigur vor mai veni şi alte taxe. Consider că preţurile nu pot merge decât în sus”, a spus Ionuţ Negoiţă la emisiunea online de business ZF Live.

El arată că în Praga preţul mediu este de 6.000 de euro pe metru pătrat, în Varşovia este de 3.600 de euro pe metru pătrat, în Budapesta – 2.800 de euro pe metru pătrat, în vreme ce în Bucureşti se opreşte la 1.900 de euro pe metru pătrat.

În prima parte a anului trecut, 10% din ceea ce a vândut HILS Development au fost cumpărate cu credit bancar, iar restul cu cash, din sursele proprii ale clienţilor, sau în rate direct la dezvoltator, soluţie la care a apelat o pondere de 30% din cumpărători.

„Românii au bani cash, şi nu puţini. Locuinţele vor rămâne o investiţie foarte sigură, sunt o proprietate tangibilă, care se transmite de la o generaţie la alta.”

În proiectele HILS, situate în zona Pallady din Bucureşti, procentul de închiriere a locuinţelor este de aproximativ 30%, adică o treime dintre cumpărători achiziţionează cu scopul de a închiria.

HILS Development a ajuns recent la 11.000 de locuinţe dezvoltate în total, primul proiect rezidenţial fiind demarat în 2005.

Printre proiectele dezvoltate de Ionuţ Negoiţă, fratele lui Robert Negoiţă, primarul sectorului 3 din Bucureşti, se numără HILS Pallady, HILS Brauner, HILS Splai, Palladium Residence. La începutul anului 2024, HILS Development a anunţat un nou proiect rezidenţial în zona Pallady din estul Capitalei, în apropierea staţiei de metrou Nicolae Teclu, format din şapte blocuri cu 1.194 apartamente şi 1.217 locuri de parcare, în care investiţia ajunge la 70 de milioane de euro. Acestuia i se adaugă şi proiectele în construcţie HILS Republica – cu 370 de apartamente în prima fază, dintr-un total de 5.000 de locuinţe în total, HILS Sunrise – cu 704 apartamente, şi HILS Titanium – cu 1.194 apartamente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
preturi,
dublare,
ionut negoita,
cash

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.