Jurnalist Reuters, dispărut după atacul asupra unui hotel din Kramatorsk, Ucraina

Autor: Laura Buciu Postat la 25 august 2024 37 afişări

Jurnalist Reuters, dispărut după atacul asupra unui hotel din  Kramatorsk, Ucraina

Un membru al echipei Reuters, care acoperă războiul din Ucraina, a fost dat dispărut, iar alte două persoane au fost spitalizate în urma atacului asupra hotelului din oraşul Kramatorsk din estul Ucrainei.

Într-o declaraţie, agenţia de presă Reuters a precizat că hotelul Sapphire, unde era cazată o echipă Reuters formată din şase persoane, a fost lovit sâmbătă.

„Unul dintre colegii noştri este de negăsit, în timp ce alţi doi au fost duşi la spital pentru tratament”, a declarat agenţia.

„Alţi trei colegi au fost găsiţi. Căutăm urgent mai multe informaţii, colaborăm cu autorităţile din Kramatorsk şi îi sprijinim pe colegii şi familiile acestora. Vom oferi o actualizare atunci când vom avea mai multe informaţii”, a adăugat Reuters.

Duminică dimineaţă, Vadym Filashkin, guvernatorul regiunii Doneţk, a declarat într-o postare pe Telegram că „ruşii au lovit Kramatorsk” şi că doi jurnalişti au fost răniţi, iar unul a fost dat dispărut după o lovitură asupra unui hotel.

„Autorităţile, poliţia şi salvatorii lucrează la faţa locului. Operaţiunile de îndepărtare a resturilor şi de salvare sunt în curs de desfăşurare”, a declarat el.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Biroul Procurorului General al Ucrainei a precizat într-o declaraţie pe Telegram că a deschis o „anchetă preliminară” privind atacul, care, potrivit acestuia, a avut loc sâmbătă la ora locală 22:35.

„Trupele ruse au lovit oraşul Kramatorsk, probabil cu o rachetă Iskander-M”, se arată în comunicat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jurnalist,
reuters,
ucraina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.