Leacul pentru vindecarea cancerului e mai aproape ca niciodată. O mână de companii sunt aproape să găsească soluţia la unul dintre cele mai complicate puzzleuri ale ştiinţei

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 08 august 2024 62 afişări

Leacul pentru vindecarea cancerului e mai aproape ca niciodată. O mână de companii sunt aproape să găsească soluţia la unul dintre cele mai complicate puzzleuri ale ştiinţei

Eli Lilly, cel mai mare grup pharma din lume, intră în afacerile cu izotopi nucleari, pentru a-şi asigura materialele esenţiale unui nou tratament împotriva cancerului. Compania a investit 10 mil. dolari în Ionetix, un furnizor de izotopi nucleari, care este capabil să producă actiniu-225, cea mai importantă resursă în domeniul tratamentelor oncologice radiofarmaceutice, scrie Financial Times.

Produsele radiofarmaceutice, cunoscute şi sub denumirea de radioliganzi, reprezintă unul dintre cele mai promiţătoare domenii noi de tratament al cancerului, în care, prin combinarea unui izotop radioactiv cu un cocktail de anticorpi, producătorii de medicamente pot furniza o doză mai toxică direct celulelor canceroase, micşorând tumorile în mod eficient.

În 2023, Eli Lilly a cumpărat Point Biopharma, o companie biotehnologică specializată în medicamente radiofarmaceutice pentru tratarea cancerului de prostată, pentru 1,4 miliarde de dolari.

 Grupurile farmaceutice Bayer şi Novartis au aprobat deja medicamente radiofarmaceutice care utilizează diferiţi izotopi.

.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
tratament,
nuclear,
crestere,
farma,
furnizor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.