Liderul controversat al Venezuelei a mutat Crăciunul pe 1 octombrie

Autor: Andreea Tobias Postat la 04 septembrie 2024 23 afişări

Nicolas Maduro, liderul controversat al Venezuelei, a anunţat că Crăciunul va începe oficial pe 1 octombrie în ţara sa. Declaraţia a fost făcută luni, în cadrul emisiunii sale săptămânale de televiziune.

Liderul controversat al Venezuelei a mutat Crăciunul pe 1 octombrie

„Septembrie miroase a Crăciun!", a exclamat Maduro.

„În acest an, voi decreta începerea Crăciunului la 1 octombrie. Crăciunul a sosit pentru toată lumea, în pace, bucurie şi securitate!".

Decizia nu este una singulară. În 2022, Maduro a stabilit startul sărbătorilor pe 1 noiembrie, iar în 2021, în plină pandemie de Covid-19, Crăciunul a început oficial pe 4 octombrie, notează CNN.

Conferinţa episcopală venezueleană a reacţionat prompt, criticând decizia. „Crăciunul începe pe 25 decembrie", au subliniat reprezentanţii Bisericii, avertizând că sărbătoarea „nu trebuie să fie folosită în scopuri politice sau propagandistice".

Anunţul vine într-un context politic tensionat. Recent, Venezuela a organizat alegeri prezidenţiale, în urma cărora Maduro şi-a asigurat un al treilea mandat. Rezultatul a fost contestat atât în ţară, cât şi pe plan internaţional.

Opoziţia, condusă de Edmundo Gonzalez, susţine că alegerile au fost fraudate. Ei au publicat online fişe de numărare a voturilor care, potrivit unor experţi, ar indica o înfrângere a lui Maduro.

Ca răspuns, autorităţile venezuelene au emis un mandat de arestare pe numele lui Gonzalez, acuzându-l de „infracţiuni asociate terorismului".

Protestele stradale au fost reprimate dur. Aproximativ 2.400 de persoane au fost arestate, iar Maduro a ordonat deschiderea a două noi închisori pentru a găzdui manifestanţii reţinuţi.

În paralel, SUA şi alte ţări vecine cer Venezuelei să prezinte date detaliate privind votul pentru a verifica rezultatul alegerilor. În plus, autorităţile americane au confiscat recent un avion folosit de Maduro pentru deplasări internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
venezuela,
crăciun,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.