Marile bănci vor o felie din piaţa chiriilor: Lloyds Baning Group vrea să devină proprietar peste 50.000 de apartamente, Goldman Sachs se pregăteşte să intre în piaţă, iar australienii de la Macquarie au anunţat investiţii de peste 1 miliard de euro
Marii jucători se îngrămădesc să intre în sectorul rezidenţial în mai multe părţi ale lumii, dorind să construiască locuinţe pentru a le scoate la închiriat, în contextul în care populaţia urbană este în creştere, iar oferta pentru spaţii rezidenţiale pare că nu ţine pasul cu cererea, potrivit FT.
Gigantul bancar Lloyds Banking Group este cel mai recent nume care a ieşit la iveală, întrucât grupul vrea să devine proprietar peste 50.000 de apartamente în Marea Britanie în următorul deceniu.
Peste ocean, grupul imobiliar Greystar lucrează cu gigantul bnacar Goldman Sachs pentru a intra în piaţa celor care contruiesc apartamente pentru a le scoate la închiriat.
Totodată, grupul australian Macquarie a lansat o platformă pentru această piaţă – Goodstone Living – şi a anunţat anul acesta că vrea să investească peste 1,1 miliarde de euro în acest sector.
„Există o piaţă foarte mare care poate fi adresată, o cerere în creştere din partea chiriaşilor şi o ofertă redusă. (...) Este o piaţă mare în care există foarte mult spaţiu”, a explicat Dana Gibson, senior managing director în cadrul Macquarie şi director non-executiv al Goodstone.
Piaţa build-to-rent, aşa cum este cunoscută nişa celor care construiesc pentru a scoate la închiriat, nu prea exista în Marea Britanie în urmă cu un deceniu, însă la finalul anului trecut investiţiile în acest sector au ajuns la 3,5 miliarde de lire sterline, adică 4 miliarde de euro, potrivit datelor agenţiei imobiliare Savills.
Creşterea acestei pieţe a accelerat de când a apărut un raport comandat de guvern în 2012, care a transmis un semnal de susţinere pentru această nişă.
Circa 40.000 de locuinţe sunt dezvoltate în prezent în Marea Britanie pentru a fi scoase la închiriat, iar acestea se vor adăuga unui stoc deja existent de 62.000 de unităţi.
Modelul este deja unul cunoscut de mai mulţi ani în pieţe precum SUA, Germania, dar şi în alte ţări din Europa.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro