Medic veterinar: În pandemie, s-a triplat numărărul de pacienţi. Nu e o profesie pe care o poate fura AI-ul

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 12 iunie 2024 18 afişări

Medic veterinar: În pandemie, s-a triplat numărărul de pacienţi. Nu e o profesie pe care o poate fura AI-ul

​Cabinetele veterinare au avut tot mai mulţi pacienţi din rândul prietenilor necuvântători, mai ales în urma pandemiei, când oamenii au luat animale de companie pentru a trece mai uşor de perioada de restricţii.

Românii au 4,4 milioane de pisici şi 4,2 milioane de câini, din cele mai recente date ale ZF.

În plus, există peste 8.800 medici veterinari, ce activează în aproximativ 5.500 de cabinete şi clinici veterinare, spitale universitare şi ferme zootehnice.

„Profesia de medic veterinar se bazează pe o puternică dragoste pentru animale. Încă din copilărie şi adolescenţă am simţit asta, fiind foarte ataşat de câinele ciobănesc german pe care îl aveam atunci. În pandemie crescut, s-a dublat sau triplat poate numărul de pacienţi”, a povestit medicul veterinar Radu Aronescu.

El a creat alături de alţi doi antreprenori reţeaua de clinici veterinare The Vets, cu patru unităţi şi un spital în Bucureşti. În 2022, fraţii Marius şi Dan Ştefan de la Autonom Services s-au alşturat businessului şi au preluat un sfert din acţiuni.

„Cred că principala provocare a profesiei, pe lângă cea de a găsi mereu cea mai bună soluţie medicală pentru animal, este comunicarea cu stăpânii. Sunt oameni cărora trebuie să le câştigi încrederea şi să le arăţi că eşti acolo, să faci tot ce se poate pentru animalul lor”, a mai spus medicul Radu Aronescu.

Zilnic, în clinicile The Vets ajung între 45 şi 65 de animale de companie cu probleme medicale.

„Sunt foarte optimist. Nu e o profesie pe care o poate fura AI-ul. :)) Cred că şi în domeniul medicinei veterinare se va merge spre specializare, că nu va mai exista conceptul de medic care le ştie şi le face pe toate, exact ca în medicina umană. Medicina veterinară evoluează foarte mult, vorbim acum de tratamente revoluţionare, foarte noi, pe care chiar le facem la The Vets, precum terapia cu anticorpi monoclonali sau autovaccinul”, a mai precizat medicul veterinar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
pacienti,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.