Mihai Boldijar, vicepreşedinte regiunea România şi Bulgaria la Bosch: Putem dezvolta campioni regionali cu o strategie şi un parteneriat între jucătorii din economie şi autorităţi

Autor: Mirabela Tiron Postat la 06 iunie 2024 17 afişări

Mihai Boldijar, vicepreşedinte regiunea România şi Bulgaria la Bosch: Putem dezvolta campioni regionali cu o strategie şi un parteneriat între jucătorii din economie şi autorităţi

Industria nu se poate dezvolta fără finanţări, strategie şi resurse, iar dacă nu ai câteva componente clare factorii de succes pot fi diminuaţi, a spus Mihai Boldijar, vicepreşedinte regiunea România şi Bulgaria, Grupul Bosch & Managing Director, Robert Bosch.

„România are capacitatea să facă acest lucru. Este nevoie de un parteneriat, jucătorii din economie să vorbească cu Ministerul Economiei, cu Ministerul de Finanţe, al Energiei şi Agriculturii. Spre exemplu, Germania nu poate face politici decât dacă Guvernul lucrează cu actorii din economie”, a spus el în cadrul conferinţei ZF Reindustrializarea României 2024.

Boldijar a mai precizat că este nevoie de un grup de lucru din perspectiva punerii de acord a tuturor factorilor ca să putem asigura reindustrializarea şi creşterea economică.

În România, se pot dezvolta campioni regionali cu  o strategie coordonată cu toţi jucătorii, resurse generoase şi accesibile şi un parteneriat între industrie, jucătorii din economie şi autorităţi. Industria se desfăşoară între reguli, legislaţie, finanţări, resurse. Este nevoie de dialog constructiv cu autorităţile, de resursele necesare pentru dezvoltare, dublate de un leadership corect.

„Această ţară poate să devină şi mai atractivă poate printr-o taxare a muncii mai mică. Trebui creat acest comitet pe modelul Germaniei, cred că putem să clarificăm ce industrii trebuie susţinute”. El a mai subliniat că printre provocări se numără preţul ridicat al energiei şi gazului, care au impact semnificativ în ce se produce la nivel local.

Mai mult, el a precizat că o altă provocare o reprezintă resursa umană şi că în urmă cu zece ani compania a început promovarea acestui învăţământ dual în ideea de-a crea specialităţi de care are nevoie şi pentru ca aceşti tineri să rămână în unităţile companiei, care are planuri mari de dezvoltare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.