Mihai Marcu, preşedinte şi CEO Medlife: Apetitul investitorilor străni pentru România este senzaţional. România este un loc bun în care să pui banii

Autor: Roxana Rosu, Alexandra Matei Postat la 26 iunie 2024 21 afişări

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO Medlife: Apetitul investitorilor străni pentru România este senzaţional. România este un loc bun în care să pui banii

Apetitul investitorilor străni pentru România este senzaţional, pentru că România are o stabilitate mare în regiune şi este văzută ca următorul tigru, în timp ce alte ţări stagnează, apreciază Mihai Marcu, preşedinte şi CEO Medlife.

”România este un loc bun în care să pui banii. României nu îi trebuie mult. Există cerere, rămânem relativ democraţi faţă de restul Europei. În 2-3 ani trebuie să ne echilibrăm, să avem un plan coerent şi cred că vom avea tranzacţii mari. Anul acesta vom avea o tranzacţie foarte mare pe piata medicală, toată lumea aşteaptă acest lucru. Pe termen mediu şi lung, cred că vom avea tranzacţii de sute de milioane de euro în domeniul healthcare, inclusiv capital românesc plecat către ţările vecine, foarte curând”, a spus Mihai Marcu în cadrul ZF Top Tranzactii 2024.

În opinia lui, consolidarea pietei locale de healthcare se va finaliza în circa 5 ani.

”Paşii către wellnes, tehnologie medicală trebuie făcuţi uşor. O să fim pe încă 3-4 pieţe în viitor, însă Medlife nu va exploda în sute de ţări. Medlife trebuie să găsească nişte pieţe unde să scaleze un model spre 100 mil. Euro”.

Pe plan local, există aşteptări în 2024 pentru o tranzactie mare în domeniul medical.

Medlife a realizat 25 de tranzactii în ultimii 3 ani, cu o valoare de 100 milioane euro, şi are încă în plan preluări de clinici sau spitale.

” Avem o nouă facilitate de 50 mil. euro pentru achiziţie. Avem o activitate mai lentă de achiziţii pentru că sunt din ce în ce mai puţine zone unde nu suntem prezenţi cu clinici mari. Mai avem 5-6 oraşe mari în care nu suntem prezenti. Dar mai există 3-4 spitale viabile, businessuri de familie. Profilul achizitor al Medlife se va păstra”.

Strategia grupului a vizat mentinerea în afacere a fondatorilor, în retea fiind încă activi 80 de antreprenori care şi-au vândut businessul către Medlife.

”Jumătate dintre fondatori au rămas cu noi. Modelul acesta potenţează foarte mult brandul Medlife. Odată ce integrăm o clinică sau un spital nou, el beneficiază de know how şi de integrare. Avem excutivi care încă sunt la aceeaşi masă cu noi. Avem şi achiziţii 100%, dar ele sunt rare şi sunt în principiu familii care vor să iasă din business. Însă, cei mai mulţi vor să rămână ei în business sau copiii ori prietenii lor”,

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
medlife,
bani,
ceo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.