Ministerul Educaţiei: Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 mai 2024 26 afişări

Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot, susţine Ministerul Educaţiei într-un mesaj postat joi, de Ziua Tineretului, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ministerul Educaţiei: Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot

De Ziua Naţională a Tineretului, Ministerul Educaţiei îi îndeamnă pe tineri să se implice activ în procesul democratic şi să îşi facă vocea auzită prin vot.

„Anul 2024 este un an în care se vor desfăşura patru rânduri de alegeri în România: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale. Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experienţă de vot. Aveţi ocazia să demonstraţi influenţa voastră asupra direcţiei în care se îndreaptă România şi Europa”, au transmis reprezentanţii instituţiei pe reţeaua de socializare.

Aceştia arată că la nivelul ministerului se pune „cel mai mare preţ pe a oferi tinerilor din sistemul de învăţământ instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni informaţi, responsabili şi activi”.

Conform International Civic and Citizenship Education Study 2022, elevii români se aşteaptă să voteze la alegerile europene într-o măsură mai mare decât în celelalte ţări participante la studiu: 77% dintre aceştia susţin că cel mai probabil vor vota la alegerile europene, faţă de numai 58% media ICCS, arată Ministerul Educaţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vot,
alegeri,
ministerul educaţiei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.