Ministerul Sănătăţii, precizări despre vibrionul holeric depistat în apa Nistrului

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 iunie 2022 29 afişări

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric, precizează Ministerul Sănătăţii. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

Ministerul Sănătăţii, precizări despre vibrionul holeric depistat în apa Nistrului

Referitor la informaţiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru, Ministerul Sănătăţii precizează:

- Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric.

- Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

- Holera este o infecţie care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecţie în ţările unde există o circulaţie a acestei bacterii.

- În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vibrionul holeric,
nistru,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.