Motivul puţin ştiut pentru care mulţi dintre însoţitorii de zbor nu pot fi cazaţi la parterul hotelurilor. Orice călător ar putea avea ceva de învăţat din asta

Autor: Ioana Matei Postat la 21 august 2024 5878 afişări

Motivul puţin ştiut pentru care mulţi dintre însoţitorii de zbor nu pot fi cazaţi la parterul hotelurilor. Orice călător ar putea avea ceva de învăţat din asta

Există două motive principale pentru care însoţitorii de zbor nu ar trebui — sau nu pot — să fie cazaţi la parterul unui hotel. Primul motiv este poluarea fonică. Dacă un însoţitor de zbor stă la parter, există o probabilitate mai mare ca zgomotele cauzate de trecători, roţile trolerelor şi vocile puternice să le perturbe somnul, ceea ce poate fi periculos într-o profesie care necesită ca personalul să fie odihnit şi atent, scrie platforma islands.com Din fericire, însoţitorii de zbor au la dispoziţie spaţii pe avion unde pot dormi în timpul zborurilor lungi.

Articolul islands.com citează o însoţitoare de zbor şi utilizatoare de TikTok care a povestit cum a confundat odată zgomotul unei maşini de gheaţă din apropiere cu cineva care bătea la uşa camerei sale de hotel. „Acestea reuşesc să fie cele mai zgomotoase aparate dintr-un hotel... aşa că, dacă vezi o maşină de gheaţă lângă uşa ta, du-te la recepţie şi cere să ţi se schimbe camera,” a spus ea.

Al doilea motiv este siguranţa personală. Însoţitorii de zbor călătoresc în multe oraşe necunoscute, adesea având puţine informaţii despre zona în care se află, mai ales la începutul carierei. Aceasta aduce aventură şi entuziasm, dar şi riscuri de siguranţă care sunt relevante nu doar pentru însoţitorii de zbor, ci şi pentru toate femeile care călătoresc singure.

Companiile aeriene subliniază măsurile de protecţie pentru angajaţii lor şi milioanele de dolari cheltuite pentru a atinge aceste obiective. De exemplu, echipa de contractare a hotelurilor de la American Airlines îi asigură pe angajaţi că prioritatea lor este „confortul, siguranţa şi securitatea echipajelor”, Practicile standard din industrie includ rezervarea camerelor de hotel situate deasupra parterului şi care se deschid spre coridoare interioare securizate, pentru a minimiza riscurile potenţiale.

TikTokera menţionată în articol a adăugat o perspectivă tulburătoare asupra acestei reguli, explicând că contractul ei nu îi permitea să stea într-o cameră de hotel la parter din cauza „cazurilor în care indivizi dubioşi au intrat pe geam”. Deşi astfel de stipulaţii contractuale sunt menite să prevină aceste breşe de securitate, îngrijorările legate de siguranţă rămân. Cu câţiva ani în urmă, Asociaţia Profesională a Însoţitorilor de Zbor (APFA) a raportat o creştere îngrijorătoare a numărului de însoţitori de zbor cărora li se atribuie camere de hotel cu uşi interconectate. Sindicatul a susţinut că acest lucru îi face mai vulnerabili la accesul neautorizat şi a cerut politici mai stricte de rezervare.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.