Musk avertizează că Twitter poate să intre în faliment
Elon Musk, în primul său discurs adresat angajaţilor Twitter Inc. de când a cumpărat compania cu 44 de miliarde de dolari, a declarat că falimentul este o posibilitate dacă platforma nu începe să genereze mai mulţi bani, potrivit unor persoane familiarizate cu acest subiect, a raportat Bloomberg.
Avertismentul a venit pe fondul unui început tumultuos al domniei lui Musk la compania de social media - o perioadă de două săptămâni în care a concediat jumătate din personalul Twitter, a dat afară majoritatea directorilor de top şi a ordonat angajaţilor rămaşi să nu mai lucreze de acasă. Unul dintre directorii care până joi apăruse ca făcând parte din noua echipă de conducere a lui Musk, Yoel Roth, a plecat, potrivit unor surse interne. O altă persoană, Robin Wheeler, a demisionat şi ea - dar Musk a convins-o să rămână, au declarat unele dintre persoanele implicate în subiect, care au solicitat anonimatul pentru protecţia relaţiilor personale şi profesionale.
În timp ce preluarea a scos Twitter de sub supravegherea pieţelor publice, Musk a încărcat compania cu o datorie de aproape 13 miliarde de dolari, aflată acum în mâinile a şapte bănci de pe Wall Street, care nu au reuşit să o descarce investitorilor.
Încrederea în companie s-a erodat atât de rapid încât, chiar înainte de comentariile lui Musk despre faliment, unele fonduri se ofereau să cumpere împrumuturile pentru doar 60 de cenţi pe dolar - un preţ rezervat de obicei companiilor considerate în dificultate financiară, a relatat joi Bloomberg News.
În discursul său adresat personalului, Musk a lansat mai multe avertismente sumbre. Angajaţii ar trebui să se pregătească pentru 80 de ore de lucru pe săptămână. Vor exista mai puţine avantaje la birou, cum ar fi mâncarea gratuită. Miliardarul a pus capăt flexibilităţii din epoca pandemiei care le permitea angajaţilor să lucreze de acasă.
"Dacă nu vreţi să veniţi, demisia vă este acceptată", a spus el, potrivit unei persoane direct implicate în subiect.
Discutând despre finanţele şi viitorul Twitter, Musk a spus că societatea trebuie să acţioneze urgent pentru a face din abonamentul de 8 dolari, Twitter Blue, un produs pentru care utilizatorii sunt dispuşi să plătească, având în vedere retragerea agenţilor de publicitate care sunt îngrijoraţi de conţinutul dăunător.
Musk a folosit în trecut ameninţarea cu falimentul în încercarea de a-i motiva pe angajaţi, potrivit unei surse interne. El încearcă să transmită ideea că, dacă oamenii nu muncesc din greu, Twitter va ajunge într-o situaţie foarte dificilă.
La începutul zilei de joi, directorul de securitate a informaţiilor, directorul de confidenţialitate şi directorul de conformitate de la Twitter au demisionat, ceea ce a generat o serie de îngrijorări cu privire la capacitatea companiei de a-şi menţine platforma în siguranţă şi de a respecta reglementările. În prezent, platforma Twitter este obligată să respecte un decret încheiat cu Comisia Federală pentru Comerţ care reglementează modul în care compania gestionează datele utilizatorilor.
Într-un e-mail trimis miercuri seară, Musk i-a avertizat pe angajaţi că urmează "vremuri dificile", "fără a putea îndulci mesajul" cu privire la perspectivele economice ale companiei. El a pus capăt posibilităţii angajaţilor de a lucra de la distanţă, cu excepţia cazului în care el personal a aprobat acest lucru.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro