Nicuşor Dan anunţă că a emis o dispoziţie de demolare pentru gardurile amplasate în zona Unirii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 octombrie 2024 15 afişări

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, prezent luni seara în zona Unirii, a spus că a emis o dispoziţie de demolare a gardurilor amplasate. El solicită intervenţia Poliţiei.

Nicuşor Dan anunţă că a emis o dispoziţie de demolare pentru gardurile amplasate în zona Unirii

„Eu am venit cu o dispoziţie legală şi am solicitat sprijinul Poliţiei Naţionale”, a spus Nicuşor Dan.

El susţine că a cerut sprijinul Poliţiei pentru a pune în aplicare dispoziţia.

„Noi avem o singură problemă aici. Avem un teren care ne aparţine şi pe care s-au instalat nişte cetăţeni. I-am solicuitat să plece, n-au vrut. Am crezut la ora două când ne-am dus la poliţia naţională, am crezut că ei vor fi în stare să se uite la nişte acte, să spună cine are dreptate, am pierdut două ore degeaba, după care ne-am dus la Primăria Capitalei şi am emis această dispoziţie de demolare, pe care acum aşteptăm ca Poliţia naţională să ne ajute să o punem în aplicare”, a declarat primarul general.

Poliţia Capitalei şi Jandarmeria Capitalei au anunţat că asigură măsuri de ordine şi siguranţă publică, în vederea prevenirii escaladării conflictului.

„De asemenea, vă comunicăm faptul că, după studierea documentelor depuse, a reieşit faptul că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanţa de judecată este competentă a soluţiona situaţia. Totodată, dacă vor fi sesizate fapte de natură penală sau contravenţională, se vor dispune măsuri în consecinţă”, a transmis Poliţia Capitalei.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat luni că au început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii. El a precizat că lucrările se derulează într-un spaţiu deja securizat şi nu vor afecta circulaţia rutieră sau pietonală.

„Punem în siguranţă centrul Capitalei! De la ora 00.00, am început lucrările de refacere din temelii a Planşeului Unirii, placa de beton veche de aproape 100 de ani, analizată de experţi şi declarată un pericol public”, scrie pe Facebook Daniel Băluţă.

Acesta l-a acuzat de mai multe ori pe Nicuşor Dan că a blocat lucrările, în ciuda stării avansate de degradare a structurii.

Primarul Capitalei a negat în repetate rânduri că situaţia de la Piaţa Unirii este atât de gravă precum afirmă Daniel Băluţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
garduri,
unirii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.