Nicuşor Dan: După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 iunie 2023 42 afişări

Lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă au fost finalizate, iar autorităţile sunt în faza de recepţie a clădirii şi ulterior de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu. După 14 ani, actorii se pot întoarce acasă, spune Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan: După 14 ani, actorii Teatrului Ion Creangă se pot întoarce acasă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susţine că reabilitarea clădirii a fost „o întreagă epopee în ultimii ani, cu un lung şir de amânări, opriri ale şantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului, ş.a”.

„Când am preluat mandatul de primar, lucrările erau executate în proporţie de aproximativ 60%, iar constructorul, SC Rotary Construcţii SRL, se afla în procedura de insolvenţă şi nu dispunea de resurse financiare suplimentare pentru susţinerea lucrărilor, ceea ce a dus la un ritm scăzut al execuţiei. Prin deblocarea conturilor Primăriei Capitalei la finalul anului 2020, am achitat la zi facturile, fără a înregistra întârzieri în plata acestora, astfel încât să finalizăm acest obiectiv de investiţii”, a explicat primarul.

Conform acestuia, au fost finalizate lucrările de consolidare, reabilitare şi modernizare la Sala Mare a Teatrului Creangă, iar acum autorităţile sunt în faza de recepţie a clădirii şi ulterior de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu.

„Actorii vor juca prima piesă pe scena din Piaţa Amzei 13 în stagiunea din septembrie”, a precizat Nicuşor Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teatru,
ion creangă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.