Nouă angajaţi ai un agenţii ONU, concediaţi deoarece ar fi fost implicaţi în atacul Hamas din Israel

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 august 2024 12 afişări

Nouă angajaţi ai un agenţii ONU din Gaza au fost concediaţi deoarece ar fi fost implicaţi în atacul Hamas din Israel. Reprezentanţii ONU au găsit dovezi care indică implicarea celor nouă oameni.

Nouă angajaţi ai un agenţii ONU, concediaţi deoarece ar fi fost implicaţi în atacul Hamas din Israel

Nouă angajaţi ai principalei agenţii de ajutor din Gaza au fost concediaţi, deoarece un organ de control al ONU a găsit suficiente dovezi care indică posibila lor implicare în atacul din 7 octombrie, potrivit Sky News.

Posibila implicare a unor lucrători UNRWA în atac a fost investigată încă din ianuarie, când Israelul a lansat acuzaţiile.

Biroul ONU pentru Serviciile de Supraveghere Internă a anunţat că a găsit suficiente dovezi privind impllicarea în atacul în cadrul căruia militanţii Hamas au pătruns în sudul Israelului.

Anchetatorii au analizat informaţiile interne ale UNRWA, inclusiv înregistrările personalului, e-mailurile şi alte date de comunicare.

UNRWA este principala agenţie care distribuie ajutoare palestinienilor din Gaza. Organizaţia neagă colaborarea cu Hamas şi susţine că peste 200 dintre membrii personalului au fost ucişi în timpul războiului.

Anterior, agenţia a concediat 12 lucrători şi i-a pus pe alţi şapte în concediu administrativ fără plată din cauza suspiciunilor cu privire la implicarea în atacul din 7 octombrie. Suspiciunile privitoare la UNRWA au determinat mai multe ţări să retragă sprijinul financiar pentru organizaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajaţi,
unrwa,
hamas

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.