Noul PNL Cluj are 33 de membri în Colegiul Director. Emil Boc deschide lista din partea vechiului PDL

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 01 martie 2015 130 afişări

Colegiul director al filialei Cluj a noului Partid Naţional Liberal are 33 de membri - 16 din PNL şi 17 din partea vechiului PDL -, iar Emil Boc, care la constituirea noului partid s-a opus "topirii PDL în PNL", este primul pe lista foştilor membri democrat-liberali care fac parte din conducere.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de PNL Cluj, Biroul Politic Judeţean paritar al PNL Cluj a decis componenţa Comitetului Judeţean Executiv al partidului, format din 33 de persoane - 16 dintre aceştia fiind din partea vechiului PNL: Marius Nicoară, Mihai Seplecan, Mircea Abrudean, Bogdan Costea, Zoltan Coraian, Dan Tarcea, Giacomo Dreoni, Marius Sabo, Horea Şulea, Mureşan Aurelia, Dorin Lojigan, Minea Iuoraş, Giulian Grosan, Adrian Oros, Elena Uioreanu, Radu Zlati.

Din Colegiul director al PNL Cluj fac parte şi 17 persoane din partea fostului PDL Cluj: Emil Boc, Daniel Buda, Alin Tişe, Alexandru Coroian, Tudor Ştefănie Cristian Haiduc, Mircea Moroşan, Gabriela Rădoiu-Leş, Florin Stamatian, Petru Călian, Mariana Leş, Dan Gavrea, Vlad Bărbos, Radu Moisin, Mihaela Suciu, Cosmin Todea şi Gheorghe Iancu.

Conform sursei citate, există şi câte trei membri supleanţi, atât din partea fostului PNL, cât şi din partea fostului PDL, secretarul general al Comitetului Judeţean al PNL Cluj este Florin Stamatian, secretarul general adjunct este Mircea Abrudean, iar funcţia de purtător de cuvânt al partidului este deţinută de senatorul Alin Tişe.

În comunicatul de presă al PNL Cluj se mai arată că sediul organizaţiei judeţene şi al secretariatul general va fi la sediul vechiului PDL Cluj, pe bulevardul Eroilor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Emil Boc nu a putut fi contactat pentru declaraţii referitoare la prezenţa sa în conducerea PNL Cluj.

Fostul premier Emil Boc, care a fost preşedinte al PD şi apoi al PDL între 2005 şi 2012, a avut în ultima perioadă o relaţie rece cu actuala conducere a partidului.

De altfel, în februarie 2014, Boc a anunţat că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară şi ulterior a participat, alături de fostul preşedinte Traian Băsescu, la dezbateri organizate de această fundaţie.

Înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, Emil Boc, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Clujului, a avut mai multe declaraţii publice de susţinere a candidatului PMP Elena Udrea, el semnând şi pe lista de susţinere a candidaturii acesteia la Preşedinţie şi participând la mai multe acţiuni de campanie.

Fostul premier, care nu a fost un susţinător al fuziunii dintre PNL şi PDL, fiind de părere că o soluţie mai bună pentru alegeri ar fi fost alianţa între partide, nu a fost prezent la Congresul de fuziune din vara lui 2014. El anunţa atunci că nu va participa la congres, susţinând că îşi menţine opinia negativă privind "topirea PDL în PNL" şi considerând că alianţa este soluţia pentru alegerile prezidenţiale, iar nu fuziunea prin absorbţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOC,
PNL,
/actualitate/noul-pnl-cluj-are-33-de-membri-in-colegiul-director-emil-boc-deschide-lista-din-partea-vechiului-pdl-13913417
13913417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.