O veste bună: Economia zonei euro a crescut mai mult decât se aştepta în al doilea trimestru, cu o expansiune de 0,3%

Autor: Ştefan Stan Postat la 30 iulie 2024 21 afişări

O veste bună: Economia zonei euro a crescut mai mult decât se aştepta în al doilea trimestru, cu o expansiune de 0,3%

Economia zonei euro a crescut mai mult decât se aştepta în al doilea trimestru, cu o expansiune de 0,3 la sută, înlăturând temerile că redresarea emergentă a blocului ar putea pierde din vigoare.

Cifra de marţi privind creşterea produsului intern brut se compară cu 0,3% în primul trimestru şi a fost peste previziunile economiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la o uşoară încetinire a creşterii la 0,2%.

În iunie, Banca Centrală Europeană a devenit prima mare bancă centrală care a început să reducă ratele dobânzilor. Aceasta a prognozat că cererea se va redresa constant în blocul comunitar în acest an, pe măsură ce inflaţia a încetinit, salariile au continuat să crească şi comerţul global s-a redresat.

Cu toate acestea, recentele sondaje de conjunctură au indicat că economia zonei euro a fost afectată de tensiunile geopolitice, de o creştere globală mai slabă şi de încrederea fragilă a consumatorilor.

Economiştii au declarat că datele de marţi au crescut marginal şansele ca BCE să reducă din nou ratele la următoarea sa reuniune.

„Judecând după balanţa riscurilor privind creşterea şi traiectoria inflaţiei, BCE va reduce cu siguranţă ratele în septembrie”, a declarat Claus Vistesen de la Pantheon Macroeconomics.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
asteptare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.