Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: În ultimii ani, Banca Transilvania a avut un buget de M&A care s-a apropiat de un miliard de euro

Autor: Alexandra Matei Postat la 11 iunie 2024 34 afişări

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: În ultimii ani, Banca Transilvania a avut un buget de M&A care s-a apropiat de un miliard de euro

ZF Top Tranzacţii 2024. „Este 2024 anul în care piaţa de M&A revine în zodia creşterilor?”

Banca Transilvania, cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a ajuns în ultimii ani la un buget de M&A de aproape un miliard de euro, după cum a spus Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, în cadrul conferinţei ZF Top Tranzacţii 2024. „Este 2024 anul în care piaţa de M&A revine în zodia creşterilor?”.

Deşi finanţarea zonei de fuziuni şi achiziţii nu reprezintă linia principală de business, menţionează el,  Banca Transilvania este activă şi pe această piaţă.

„Suntem activi şi pe zona de finanţare a tranzacţiilor, dar nu este linia noastră principală de business.  Un tichet maxim pentru o achiziţie în cazul nostru este sub 200-300 mil. euro. Peste această valoare nu ne simţim în zona de confort, dar depinde foarte mult de planul de business şi de potenţial. În ultimii ani, Banca Transilvania a avut un buget de M&A care s-a apropiat de un miliard de euro”, a spus el în timpul conferinţei ZF Top Tranzacţii 2024.

Alte declaraţii:

@ Focusul nostru este acum pe aprobările şi integrarea OTP Bank şi subsidiarele OTP Leasing şi OTP Asset Management. Cred că este din ce în ce mai puţin loc pentru băncile mici. Aşteptăm să vină şi fonduri mai mari, care să cumpere băncile mici şi să creeze ţinte pentru grupurile mari.

@ Dacă ne uităm la primele 5-6 bănci, vedem că sunt bănci cu cotă de piaţă semnificativă şi cu profitabilitate bună pentru acţionarii lor. Nu ar avea sens să facă un exit din România. Însă, nu excludem această variantă. Inclusiv noi avem acum ţinte mai mari şi nu încercăm să achiziţionăm şi să integrăm o bancă mică.

@ În afară de asigurări, toate domeniile financiare ne interesează.

@ Nu ne sperie să facem tranzacţii afară, dar nici nu ne dorim să pierdem focusul pe care îl avem în România. Nu vrem să alergăm după mai mulţi iepuri şi să pierdem focusul pe România. Mai avem de făcut alte tranzacţii aici şi avem posibilitate de creştere organică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transilvania,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.