Oraşele europene cu plaje întinse şi pline de obiective istorice, pe care mulţi nu le ştiu şi foarte puţini le vizitează - FOTO

Autor: Andra Stroe Postat la 03 octombrie 2020 2799 afişări

Deşi pandemia de coronavirus a schimbat radical planurile de concediu ale oamenilor din toată lumea iar în contextul actual călătoriile nu sunt recomandate, asta nu ne opreşte totuşi să visăm la următoarele plecări, ba chiar să facem cercetări amănunţite cu privire la următoarele destinaţii pe care le vom explora când condiţiile vor fi mai sigure. Jurnaliştii de la publicaţia internaţională Forbes au făcut un top în care au inclus cinci destinaţii europene, subestimate în comparaţie cu alte oraşe vecine, dar care au foarte multe de oferit, atât ca staţiuni de litoral, cât şi ca gazde ale unor vestigii istorice importante.

Varna, Bulgaria

Cunoscută în antichitate sub numele de Odessos, oraşul bulgăresc plin de viaţă este o destinaţie de vacanţă ideală pentru pasionaţii de istorie – oraşul găzduieşte o serie de ruine antice, biserici vechi şi un muzeu de arheologie, care adăposteşte mii de artefacte colectate din regiune. Pentru cei care preferă distracţia, Varna este cel mai popular resort bulgăresc din rândul oraşelor-staţiuni, dispunând de plaje cu nisip, cocktail baruri şi hoteluri luxoase.

Haga, Olanda

Deşi este adesea pusă în umbră de mai celebrul Amsterdam, Haga, gazda Curţii Internaţionale de Justiţie, este o destinaţie ideală pentru a lua contact cu ceea ce oferă cultura olandeză, fără a fi nevoiţi să staţi la rând după cozile uriaşe de turişti.  În timp ce zonele din centrul oraşului, precum Grote Markt şi Het Plein, sunt pline de baruri şi restaurante, nicio vizită la Haga nu este completă fără o excursie la Scheveningen, un district al capitalei, aşezat pe litoralul olandez. Această fâşie de plajă găzduieşte oportunităţi nelimitate - vizitatorii pot servi o porţie de fructe de mare proaspete, pot admira pinguinii şi alte vietăţi marine la acvariul Sea Life şi pot face chiar şi bungee jumping de pe digul De Pier.

Durrës, Albania

Situat chiar la vest de capitala Albaniei, oraşul de coastă Durrës este renumit pentru climatul său mediteranean plăcut şi arhitectura istorică. Oraşul a fost fondat cândva în jurul anului 650 î.Hr. de către coloniştii greci, deşi una dintre cele mai prestigioase atracţii ale sale a fost construită la cererea Imperiului Roman - Amfiteatrul din Durrës găzduia cândva 20.000 de oameni, dar o serie de cutremure de-a lungul secolelor au avut au transformat acest obiect în ruine. În timp ce oraşul este o destinaţie ideală pentru pasionaţii de arheologie, asiguraţi-vă că vă rezervaţi ceva timp şi pentru relaxare pe plajă - partea de vest a Durrës găzduieşte plaje de nisip superbe, cu o mulţime de locuri de luat masa şi baruri amplasate de-a lungul ţărmului.

Heraklion, Grecia

Cei care sunt familiarizaţi cu mitologia greacă ar putea recunoaşte numele Heraklion - acest oraş este capitala Cretei, cea mai mare insulă din Grecia şi casa legendarului Minotaur, o creatură pe jumătate om, pe jumătate taur, ucisă de viteazul Tezeu. Din fericire, în Heraklion nu se găsesc astăzi fiare periculoase, ci doar biserici istorice, muzee şi o multitudine de ruine antice care datează din epoca civilizaţiei minoice. O atracţie deosebit de interesantă este Palatul Knossos.

Trieste, Italia

Un oraş-port proeminent de la marginea de nord-est a Italiei, Trieste este adesea trecut cu vederea în favoarea celorlalte oraşe de coastă ale Italiei. O zonă deosebit de frumoasă din oraş este Piazza Unità d'Italia – o piaţă pietonală opulentă construită pe vremea Imperiului Austro-Ungar, despre care se spune adesea că este cea mai mare piaţă publică de pe litoral din toată Europa. Oraşul găzduieşte, de asemenea, o mare colecţie de ruine romane, variind de la amfiteatre şi arcade, până la băi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plaja,
destinatie,
grecia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.