Orban: Cer cetăţenilor să ia informaţii din surse oficiale. Nu avem niciun caz de coronavirus

Postat la 24 februarie 2020 86 afişări

Premierul interimar, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că cetăţenii trebuie să se infromeze din surse oficiale în legătură cu infecţiile cu coronavirus, precizând că, la ora aceasta, nu există niciun caz confirmat la nivelul României.

Orban: Cer cetăţenilor să ia informaţii din surse oficiale. Nu avem niciun caz de coronavirus

 

„Cer cetăţenilor să ia informaţii din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (...) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii. (...) Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat”, a spus Orban.

 

Prmeierul interimar a adăugat că situaţia din Italia „trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii”.

 

„Ceea cea a apărut în Italia determină o creştere a numărului de intervenţii şi o intensificare a prezenţei autorităţii în situaţiile care reclamă lucrurile acestea. Guvernul îşi fac datoria, resping orice informaţie care nu este fundamentată. Am vazut un lider politic care pune diagnostice de coronavirus, care sunt infirmate de medici”, a mai spus şeful Executivului.

 

Mai mult, Orban a spus că există stocuri suficiente „de materiale, de substanţe, de echipamente”.

 

„Noi ne întâlnim periodic, avem măsuri pe care le luăm în funcţie de situaţiile pe care le apar. În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că în general în depozite stocurile erau egale cu zero, am adoptat o ordonanţă de urgenţă înainte de moţiunea de cenzură tocmai cu obiectivul de a achiziţiona ceea ce e necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului, pe măsură de găsi furnizori achiziţionăm în regim de urgenţă tot ceea ce este necesar”, a conchis Orban.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
caz,
cetateni,
surse oficiale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.