Pagina verde. Sergiu Bazarciuc, Simtel: Ne gândim să accesăm fonduri europene pentru pregătirea personalului pe tot lanţul de producţie, transport, stocare şi distribuţie a energiei electrice
Compania locală de inginerie şi tehnologie Simtel, listată la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a propus să acceseze fonduri europene în vederea calificării de personal, în condiţiile în care găsirea forţei de muncă specializate este una dintre principalele provocări ale pieţei.
♦ Simtel furnizează servicii de dezvoltare a proiectelor fotovoltaice, de la cele de dimensiuni mici, pentru persoane fizice, până la parcuri mari, de 10-20 MW.
Compania locală de inginerie şi tehnologie Simtel, listată la Bursa de Valori Bucureşti, şi-a propus să acceseze fonduri europene în vederea calificării de personal, în condiţiile în care găsirea forţei de muncă specializate este una dintre principalele provocări ale pieţei.
„Pe tot lanţul avem nevoie de oameni. Nu este uşor să-i găsim, de aceea, de foarte multă vreme, noi facem calificare internă. Întotdeauna am instruit oameni, fie că vorbim de domeniul de telecomunicaţii, fie că vorbim de energie regenerabilă. Există şi fonduri europene pentru asta, programul REPowerEU, de exemplu, vine cu 4 milioane de euro finanţare pentru pregătirea personalului care va lucra în tot lanţul de producţie, transport, stocare şi distribuţie a energiei electrice. Ne gândim să accesăm fonduri prin acest program care urmează să fie lansat“, a spus Sergiu Bazarciuc, acţionar şi director de operaţiuni la Simtel, în cadrul videoconferinţei ZF/Raiffeisen Bank „Economia Verde: panourile fotovoltaice – viitorul producţiei de energie?“.
Simtel furnizează servicii de dezvoltare a proiectelor fotovoltaice, de la cele de dimensiuni mici, pentru persoane fizice, până la parcuri mari, de 10-20 MW. Compania asigură şi mentenanţa lor şi vânzarea de energie pe bursa OPCOM, în numele clienţilor. Simtel a anunţat recent că ar avea nevoie de finanţări de până la 100 milioane de euro pentru dezvoltarea şi construcţia de centrale electrice fotovoltaice şi pentru proiecte de stocare a energiei. Banii ar urma să vină din credite bancare şi emiterea de bonduri pe Bursa de Valori Bucureşti.
„Ne gândim la o finanţare de 100 de milioane de euro pentru că unul dintre elementele pe care se bazează strategia de dezvoltare a companiei în anii următori este intrarea pe piaţa de producţie de energie electrică. Dacă până acum am realizat proiecte la cheie pentru clienţii noştri, credem că a venit timpul ca şi noi să avem proiectele noastre, să producem energie regenerabilă, pentru că avem tot know-how-ul necesar pentru lucrul acesta.“
În acest moment, compania are în derulare mai multe proiecte, unele fiind contracte încheiate anul trecut cu implementare în acest an.
„Cererea vine din multe direcţii. Retailul vine cu cerere mare, industria, producătorii care au consum ridicat de energie, agricultura – fermele şi fabricile de procesare a cărnii, spaţiile logistice, spaţiile de depozitare cu frig. Cam toată lumea se uită la acest tip de proiecte şi vrea să le implementeze“, a mai spus Sergiu Bazarciuc.
Printre clienţii Simtel se numără şi companii care au dezvoltat proiecte fotovoltaice cu bani proprii pentru a accesa ulterior finanţările disponibile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), alte surse către care s-au orientat beneficiarii fiind fondurile norvegiene.
„Alte posibilităţi vin din partea băncilor, care reprezintă un partener solid atunci când vorbim de finanţarea proiectelor. În ultima perioadă sunt şi foarte active în sectorul de energie regenerabilă.“
După ce anul trecut s-a extins în Republica Moldova, identificând acolo potenţial de creştere, Simtel vizează dezvoltarea şi în partea de vest a Europei, un plan care ar putea fi dus la îndeplinire în decurs de unu-doi ani, după cum estimează Sergiu Bazarciuc.
Simtel Team a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 137 de milioane de lei şi profit de 12 milioane de lei. Compania a fost fondată de Sergiu Bazarciuc, Iulian Nedea şi Radu Vilău.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro