​Peste 250 de vinuri româneşti şi internaţionale se pot degusta în acest weekend la Bucharest Wine Show 2024

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 08 mai 2024 32 afişări

​Peste 250 de vinuri româneşti şi internaţionale se pot degusta în acest weekend la Bucharest Wine Show 2024

În cadrul salonului de vinuri şi turism viticol REVINO, care va avea loc în weekend-ul 11-13 mai, la Hotel Novotel pe Calea Victoriei, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante, noutăţi de la crame sau vinuri în exclusivitate, dar şi să afle detalii despre turismul viticol autohton.

O parte dintre expozanţi sunt chiar enologii sau proprietarii cramelor, ceea ce va transforma salonul de vinuri într-un centru de întâlnire şi socializare pentru oricine este pasionat de vinuri şi doreşte contact direct cu această industrie. De asemenea, trei crame vin pentru prima dată la salonul de vinuri Revino, iar vinurile premium din Georgia şi Serbia sunt noutate absolută.

„Revino este despre oameni şi poveşti, iar fiecare ediţie vine cu expozanţi noi, dar mai ales cu lansări şi surprize de la cramele participante, să putem arăta împreună ce înseamnă, de fapt, vinul românesc, pus şi în context internaţional prin comparaţia cu vinurile internaţionale prezente, demers pe care îl promovăm de mai bine de 12 ani”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Pe lângă selecţia de vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România, care fac parte din identitatea Revino de a promova vinul românesc, ediţia de anul acesta şi-a propus să aducă în discuţie importanţa tehnologiei în industria vinului şi a materialelor de calitate, care aduc plus valoare unei experienţe gastronomice, indiferent dacă vorbim de cunoscători sau doar pasionaţi.

La această ediţie, publicul poate afla mai multe informaţii începând de la tipurile de butoaie folosite de crame şi înţelegerea importanţei tehnologiei în acest proces până la  demonstraţii de utilizare de echipamente Airtender pentru aerarea vinului şi a cocktailurilor şi despre păstrarea corespunzătoare a alimentelor, dar şi importanţa calităţii sticlei din care sunt făcute paharele.

Ediţia de anul acesta continuă cu seria evenimentelor educative de tip masterclass, având în premieră o întâlnire dedicată vinurilor georgiene, susţinută de Aurika Kroitor, ambasadoare a vinurilor georgiene, un masterclass dedicat apelor minerale la masa gourmet, alături de somelierul de apă Silvia Şerban Ştefănucă, o incursiune în vinurile din podgoria Drăgăşani alături de enologul Oliver Bauer şi un masterclass demonstrativ despre ustensile şi tehnologii noi în universul vinului şi a alimentelor, susţinut de Ghazi Kortobi, specialist Airtender.

„Ziua de sâmbătă începe cu masterclass-ul lui Oliver Bauer, degustare de 6 vinuri din podgoria Drăgăşani, iar al doilea masterclass al zilei vine cu prezentare şi demonstraţii de utilizare de echipamente Airtender pentru aerarea vinului şi a cocktailurilor şi despre păstrarea corespunzătoare a alimentelor, toate acestea urmate de degustări. Ziua de duminică este completată de un masterclass cu degustare de ape naturale din mai multe colţuri ale lumii, provenienţă şi asocierea apelor cu vin, brânză şi ciocolată, iar  al doilea masterclass ne introduce în lumea vinurilor georgiene unde vom degusta vinuri premium vinificate cu mai multe metode,” explică Alina Iancu.

De asemenea, Revino Bucharest Wine Show va avea o zonă gourmet cu brânzeturi maturate, ulei de măsline, cafea de specialitate şi produse de panificaţie, pentru a completa experienţa de degustare.

Salonul de vinuri pune accent şi pe turism viticol, de aceea fiecare cramă va avea disponibilă atât harta actualizată a turismului viticol din ţară realizată de CrameRomania.ro, cât şi signalistică specifică pentru vizitatori ca să înţeleagă poziţionarea fiecărei crame în context geografic. Harta viticolă a României pune accent pe cramele care fac turism viticol, unde peste 80 de crame îşi deschid porţile pentru turişti, 20 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show sunt dedicate pasionaţilor de vinuri care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate, dar şi despre zonele viticole unde turismul viticol este dezvoltat.

Ziua de luni, 13 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri.

„De la an la an, observăm că apar din ce în ce mai multe locuri unde meniul are o listă de vinuri locale mult mai bine structurată, dar şi apariţia platourilor de brânză, care să completeze experienţa gastronomică. Credem că o zi dedicată degustărilor profesionale şi întâlnirilor de business între cele două industrii ajută la facilitarea parteneriatelor, dar şi a schimbului de informaţii despre profilul consumatorilor,” adaugă Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de ediţia gastronomică de toamnă, Revino Gourmet Show, cu accent pe asocierile dintre brânzeturile maturate locale şi vinuri, care va avea loc între 5-6 octombrie 2024, tot la Hotel Novotel în Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vinuri,
show,
weekend,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.