Petrecerea nu se mai termină la Nvidia: Averea lui Jensen Huang, şeful companiei, a explodat depăşind-o chiar şi pe cea a miliardarului american Michael Dell, după ce compania a spart borna de 3.000 mld. dolari pe burse şi a întrecut Apple

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 10 iunie 2024 716 afişări

Petrecerea nu se mai termină la Nvidia: Averea lui Jensen Huang, şeful companiei, a explodat depăşind-o chiar şi pe cea a miliardarului american Michael Dell, după ce compania a spart borna de 3.000 mld. dolari pe burse şi a întrecut Apple

Ascensiunea lui Jensen Huang, şeful Nvidia, în topul celor mai bogaţi oameni din lume pare că nu se mai termină. Averea s-a a crescut cu 62 de mld. dolari după ce Nvidia a depăşit pe burse borna de 3.000 mld. şi a întrecut Apple, scrie Bloomberg.

După raliu, averea lui Jensen, a depăşit-o şi pe cea a miliardarului american din spatele Dell Technologies, Michael Dell. Şeful Nvidia a devenit astfel a 13-a cea mai bogată pesoană din lume, cu o avere estimată la 106. mld. dolari.

Huang, în vârstă de 61 de ani, este liderul unui unui nou val de miliardari din domeniul tehnologiei. „Jensanity” (optimismul reflectat pe burse pentru Nvidia – n.r) aşa cum a numit-o un analist, alimentată de inteligenţa artificială, pune stăpânire pe Silicon Valley.

Luna trecută, averea lui Huang a depăşit-o pe cea a  fiecărui membru al familiei Walton, cea mai bogată familie din America, în urma unui alt trimestru fulminant al producătorului de cipuri.

Averea lui Huang provine din participaţia sa de 3,5% la Nvidia, pe care a co-fondat-o în 1993 împreună cu Chris Malachowsky şi Curtis Priem. Nvidia a devenit miercuri prima companie producătoare de cipuri pentru calculatoare care a atins o capitalizare de piaţă de 3.000 de miliarde de dolari, depăşind valoarea Apple.

Michael Dell, fostul loc 13 în topul miliardarilor, în vârstă de 59 de ani, cu o avere netă de 105,9 miliarde de dolari, şi-a construit imperiul din companiile sale de software. Dell şi-a făcut o mare parte din avere prin firma care îi poartă numele, care vinde calculatoare personale şi servere.

Cu toate acestea, Dell Technologies Inc. a fost un beneficiar al succesului recent al inteligenţei artificiale, deoarece corporaţiile au nevoie de servere şi de alte infrastructuri pentru a utiliza cipurile avansate de la Nvidia. Investitorii au văzut că dell Dell s-a transformat în partenerul ales de Nvidia pentru afaceri.

La începutul lunii martie, Dell a intrat în cercul exclusivist al super-bogaţilor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, în timp ce acţiunile companiei au crescut la un nivel record. De atunci, acţiunile au dat înapoi  după ce rezultatele au dezamăgit investitorii, reducând averea fondatorului său cu aproape 12 miliarde de dolari într-o singură zi.

Nvidia comandă astăzi un ecosistem de soluţii hardware şi software pe care rivalii, de la AMD la Intel Corp. încearcă din greu să îl învingă sau să îl copieze, datorită cotei sale dominante pe piaţa acceleratoarelor de înaltă performanţă folosite pentru antrenarea inteligenţei artificiale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
avere,
dell,
apple,
burse,
american,
miliardar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.