Pieţele bursiere recuperează din pierderile înregistrate după panica Omicron
Pieţele bursiere au crescut miercuri, recuperând o mare parte din pierderile din sesiunea precedentă, investitorii profitând de scăderea preţurilor pentru a paria că cea mai recentă COVID-19 nu va afecta redresarea economică, scrie Reuters.
Indicele EUROSTOXX a crescut cu 1,1% la începutul şedinţei de tranzacţionare, în timp ce indicele britanic FTSE 100 a urcat cu 1,3%, iar indicele german DAX cu 0,75%. Contractele futures de pe Wall Street indică o deschidere puternică .
Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a crescut miercuri cu 0,42% până la ora 0900 GMT, după ce pierduse 1,5% în ziua precedentă, când investitorii s-au speriat de un avertisment al producătorului de medicamente Moderna, potrivit căruia vaccinurile existente sunt mai puţin eficiente împotriva variantei Omicron.
În Asia, acţiunile au crescut cu 1,1%, traderii schimbând cursul după vânzările din ziua precedentă care au dus indicele de referinţă regional la minimul ultimelor 12 luni.
"Ne aşteptăm ca atenţia pieţei să se îndepărteze treptat de Omicron şi să se îndrepte către o creştere pozitivă şi o traiectorie pozitivă a câştigurilor, permiţând acţiunilor să îşi reia cursul ascendent, iar unele dintre pieţele ciclice afectate în mod deosebit de negativ de evoluţiile recente, inclusiv Japonia, zona euro, energia şi sectorul financiar, să înregistreze performanţe superioare", a declarat Mark Haefele, director de investiţii la UBS Global Wealth Management.
De asemenea, petrolul şi-a revenit după scăderile abrupte din şedinţa precedentă, înaintea unei reuniuni a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).
Cotaţia futures a ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,88%, la 68,75 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul Brent au câştigat 4,17%, la 72,12 dolari pe baril.
Pieţele globale au fost, de asemenea, sub presiune de vânzare marţi, după ce preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că achiziţiile de active ar putea fi reduse mai rapid, pentru a combate creşterea inflaţiei.
"În prezent, accentul pieţei a fost pus pe Omicron şi pe potenţialul pe care îl poate perturba lumea, dar adevăratul accent ar trebui să fie pus pe Fed şi pe politica de rate. Acesta este cel mai mare şoc care a apărut în ultima zi", a declarat Kerry Craig, strateg de piaţă la nivel mondial la JPMorgan Asset Management.
Creşterea randamentelor a făcut ca dolarul să se stabilizeze faţă de majoritatea valutelor şi să câştige teren în faţa monedei japoneze. Acest sentiment a ajutat, de asemenea, dolarul australian, care a crescut cu 0,6% faţă de minimul ultimelor 32 de luni înregistrat marţi.
Aurul, în ciuda tuturor emoţiilor, nu a profitat de statutul de refugiu sigur, preţul spot fiind de 1.779 de dolari pe uncie, în creştere cu 0,3%.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro