Poşta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 august 2024 23 afişări

Compania Poşta Română a anunţat că vineri începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară. Operaţiunea trebuie să se încheie până la finalul lunii. Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie.

Poşta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor

Potrivit unui comunicat al companiei Poşta Română, poştaşii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor. Operaţiunea se desfăşoară în perioada 16-30 august.

Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie, a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Ea a mai spus că „cei mai mulţi pensionari vor câştiga, nimeni nu pierde”.

„Am finalizat recalcularea! Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie! Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a făcut lucrurile la timp. Cei mai mulţi pensionari vor câştiga, nimeni nu pierde”, a transmis Simona Bucura Oprescu pe Facebook.

Ca urmare, pensia medie va creşte de la 2.250 de lei, în iulie 2024, la 2.761 de lei, în septembrie 2024. Totuşi, 803.433 de pensii, adică 17,44% din total, nu vor fi majorate după recalculare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
decizii,
pensii,
poştă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.