Predoiu, despre guvernul pe care îl va conduce: "Trenul nostru are mai multe locomotive"

Autor: Indira Crasnea Postat la 22 mai 2015 87 afişări

Un viitor guvern al PNL se va baza pe formula "şefii partidului în Modrogan, şeful guvernului la Palatul Victoria", pentru că "problemele sunt prea complexe" şi nu pot fi gestionate de un singur lider, "ca la PSD", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Avantajul competitiv al PNL faţă de PSD va fi conturarea unei alte paradigme de guvernare, bazată pe principiul lucrului în echipă, exprimat sintetic prin formula «şefii partidului în Modrogan, şeful guvernului la Palatul Victoria». Aş adăuga acestei formule un principiu al acţiunii multi-dimensionale bazată pe cooperarea partid (bază şi vârf) - guvern - parlament. Problemele sunt prea complexe şi provocările prea mari pentru a putea fi gestionate de un singur lider, cum s-a încercat în trecut şi se încearcă în prezent de PSD. Trenul nostru are mai multe locomotive şi va merge mai rapid în direcţia corectă. Putem oricând alinia un guvern mai bun decât al PSD", a spus Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al liberalilor.

Predoiu a a susţinut că viitorul Executiv al PNL va guverna " pentru România lucrului bine făcut, un proiect de ţară valabil pe minimum zece ani".

Întrebat dacă desemnarea sa ca premier în cazul ascensiunii PNL la putere este o certitudine pe termen lung şi dacă există riscul repetării unui "episod Atanasiu", Predoiu a spus că "se bizuie pe colegi', pentru că "fără sprijinul partidului, nu poţi face mare lucru la guvern".

Despre sine, Predoiu a afirmat că este "pregătit moral şi profesional" să îşi asume responsabilitatea de premier, pentru care se pregăteşte "în fiecare zi" şi pentru care are "experienţa publică şi privată necesară" adăugării "plus-valorii".

Întrebat prin ce este mai viabil programul de guvernare - al cărui formă finală va fi aprobată la Consiliul Naţional al PNL, care se se va desfăşura în week-end la Piteşti - faţă de alte programe ale guvernelor liberale -democrat-liberale, Predoiu a spus că programul său "e contectat la realitate" şi propune "un concept integrat asupra naţiunii educate şi coezive, statului inteligent, economiei competitive şi societăţii incluzive, având în centru individul şi libertăţile sale".

Diferenţele faţă de alte guvernări PNL-PDL vor veni şi din "viziunea integrată pe termen scurt şi lung", "reformarea, depolitizarea şi profesionalizarea administraţiei", "profesionalizarea justiţiei şi menţinerea anticorupţiei, prin prevenţie şi combatere" şi prin faptul că "nimeni nu va fi lăsat deoparte"

"E un moment în care trebuie să răspundem la câteva întrebări fundamentale: ce fel de stat? Ce fel de guvern? Ce fel de economie? Ce fel de societate? Stat inteligent, care respectă individul şi libertăţile sale. Un guvern eficient; Preşedintele Obama spunea în primul său discurs inaugural că nu mai e de actualitate dilema guvern mare - guvern mic, ci provocarea guvern funcţional. Vom materializa conceptul de bună guvernare. O economie competitivă cu un capital autohton renăscut. O societate incluzivă, deschisă, tolerantă, educată şi elevată", a mai spus Predoiu, pentru MEDIAFAX, despre viitoarea acţiune guvernamentală a echipei pe care o va conduce.

Întrebat dacă efortul PNL de formare a unei majorităţi parlamentare e proporţional cu cel inclus în conceperea programului de guvernare, prim-vicepreşedintele PNL a spus: "Sunt planuri diferite, s-a muncit pe amândouă".

Şedinţa Consiliului Naţional al PNL va avea loc sâmbătă, la Piteşti, pe ordinea de zi figurând şi aprobarea formei finale a programului de guvernare al formaţiunii liberale.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PNL,
GUVERN,
PREMIER
/actualitate/predoiu-despre-guvernul-pe-care-il-va-conduce-trenul-nostru-are-mai-multe-locomotive-14314671
14314671
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.