Prejudiciu de 11 milioane de lei la E.ON România din cauza furtului de gaze naturale şi electricitate
Furturile de gaze naturale şi energie electrică au cauzat companiilor E.ON România un prejudiciu de circa 11 milioane de lei în primul semestru al anului 2014, fiind identificate peste 2.200 de cazuri de suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrică.
"Furturile de gaze naturale şi energie electrică au cauzat companiilor E.ON România un prejudiciu de circa 11 milioane de lei în primul semestru din acest an. În primele şase luni, în aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potenţial consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potenţial consum fraudulos de energie electrică. Valoarea totală a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice este estimată la circa 10,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinţa este de creştere, în condiţiile în care la nivelul întregului an 2013 au fost înregistrate circa 3.700 de cazuri de potenţial consum fraudulos", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de E.ON România şi citat de corespondentul MEDIAFAX.
Reprezentanţii E.ON România subliniază că pentru companiile din cadrul grupului reducerea numărului de intervenţii neautorizate la aparatele de măsură şi la instalaţiile de gaze naturale/energie electrică, în scopul consumului fraudulos, constituie o preocupare constantă.
"În acest scop, echipele E.ON efectuează permanent verificări în teren, rolul acestora fiind de a depista intervenţiile neautorizate şi consumul fraudulos de gaze naturale şi/sau energie electrică din reţelele de distribuţie. Pe lângă prejudiciile considerabile aduse companiilor E.ON, aceste intervenţii pot cauza şi incidente grave cu impact major asupra vieţii, sănătăţii sau bunurilor consumatorilor", se mai arată în comunicat.
Reprezentanţii E.ON România avertizează că, prin modificarea şi/sau sustragerea de componente din instalaţiile de gaze naturale/energie electrică, se expun pericolelor de incendii, explozii şi electrocutare atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătatea acestor instalaţii.
"În acelaşi timp, consumatorii sunt afectaţi direct prin perturbarea sau chiar întreruperea alimentării cu gaze naturale/energie electrică. Aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului şi/sau asupra instalaţiilor de gaze naturale/energie electrică aferente, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal", se menţionează în comunicatul E.ON România.
Grupul german E.ON este prezent în România pe piaţa furnizării de gaze naturale şi energie electrică, deservind circa 3 milioane de clienţi din 20 de judeţe din partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine un pachet de 53,38 la sută din acţiunile E.ON Energie România, 51 la sută din acţiunile E.On Gaz Distribuţie şi 68 la sută din acţiunile E.ON Moldova Distribuţie.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro