Prezentatoare TV,raportată serviciilor sociale pentru că i-a permis fiului de 15 ani să călătorească prin Europa

Autor: Laura Buciu Postat la 26 august 2024 32 afişări

Prezentatoare TV,raportată serviciilor sociale pentru că i-a permis fiului de 15 ani să călătorească prin Europa

Prezentatoarea unei emisiuni din Marea Britanie, Kirstie Allsopp, a fost contactată de serviciile sociale locale pe fondul unor acuzaţii de „neglijenţă” pentru că şi-a lăsat fiul, un adolescent în vârstă de 15 ani, să călătorească prin Europa.

Kirstie Allsopp a fost raportată la serviciile sociale pentru că i-a permis fiului ei de 15 ani să călătorească în Europa cu un prieten, dar ea şi-a susţinut decizia, relatează Sky News.

Prezentatoarea emisiunii Location, Location, Location a declarat că fiul ei, Oscar, a călătorit prin Europa cu un prieten în vârstă de 16 ani în această vară. Dar, după ce s-a întors, a fost contactată de un asistent social care a informat-o că a fost deschis un dosar pentru că au fost ridicate probleme legate de protecţia copilului.

Allsopp a emis o lungă apărare pe Instagram şi a spus că nu s-a gândit niciodată că serviciile sociale se vor implica.

Ea a spus: „Ştiam că în Marea Britanie şi în SUA devenim o cultură mai rezistentă la riscuri. Timpul petrecut în Elveţia m-a învăţat multe. Acolo, ca şi în Japonia, copiii merg singuri la şcoală şi sunt încurajaţi să înveţe de timpuriu să fie autosuficienţi şi să aibă încredere în ei pentru a face alegeri raţionale”.

Deşi ştia că unii oameni ar putea ridica o sprânceană la decizia ei de a-şi lăsa adolescentul să călătorească în Europa fără un adult, ea a spus că speră că „partea bună a acestui nor este că toată lumea se opreşte şi se gândeşte la libertăţile pe care le-am avut când eram copii şi se întreabă ce rău ar putea fi făcut, nu prin libertăţi, ci prin restricţiile şi temerile pe care le impunem copiilor noştri”.

Ea a declarat anterior The Mail on Sunday că apelul de la consiliu a lăsat-o să se simtă „bolnavă” şi apoi „foarte, foarte supărată”.

Luni, Allsopp scria un tweet că Oscar sa întors dintr-o călătorie de nouă zile cu trenul în jurul Europei, scriind pe X ea a fost „mândră de el”, adăugând: „Dacă ne este frică, şi copiilor noştri le va fi frică, dacă le dăm drumul, vor zbura”.

În timp ce unii au lăudat gestul, ea a fost criticată pentru că i-a permis adolescentului să călătorească independent.

Allsopp spune că asistentul social „a vrut să ştie ce măsuri de protecţie aţi pus în aplicare pentru călătoria fiului dvs.”, dar ea a devenit „iritată” şi l-a informat pe funcţionar că nu este treaba lui şi că pune capăt apelului.

Prezentatoarea TV a declarat că funcţionarii nu au înţeles că a fost vizată de o persoană care susţinea în mod fals că a fost neglijată. Nu i s-a spus cum a fost făcută sesizarea sau de către cine.

Un dosar a fost deschis în cazul lui Oscar, iar Royal Borough of Kensington and Chelsea, consiliul său local, a declarat că acesta ar putea fi păstrat deschis „în cazul în care ar exista o altă sesizare şi ar fi necesar să venim la dvs. acasă şi să analizăm acest lucru în continuare”.

Ea a declarat pentru Mail: „Pentru mine, aceasta a fost lovitura de graţie - ideea că acest dosar ar putea continua să existe. Ceea ce mi-a spus (funcţionarul) a fost: „dacă peste şase luni va exista o altă sesizare şi va trebui să venim la dvs. acasă şi să analizăm mai amănunţit acest caz, ar fi important să păstrăm o notă privind prima sesizare””.

Un purtător de cuvânt al RBKC a declarat ziarului: „Salvarea copiilor este o prioritate absolută. Luăm foarte în serios orice sesizare pe care o primim şi avem o responsabilitate legală pentru copiii sub 18 ani.”

Aceştia au declarat că este o „practică standard” ca dosarele să fie păstrate până la împlinirea vârstei de 25 de ani a unui copil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prezentatoare,
fiu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.