Primăria Oradea investeşte 28 mil. euro într-o parcare subterană de 1.000 de locuri

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 31 iulie 2024 24 afişări

Primăria Oradea investeşte 28 mil. euro într-o parcare subterană de 1.000 de locuri

Primăria Oradea are în plan construirea unei parcări subterane cu o capacitate de 1.000 de locuri în zona Onisifor Ghibu, din cartierul Nufărul, investiţie estimată la aproximativ 28 mil. euro. Parcarea subterană va fi construită sub actualul parc din zona Ghibu şi sub o parte din curtea şcolii Onisifor Ghibu, astfel că zona de deasupra parcării va fi un parc cu terenuri de joacă pentru copii şi cu zone verzi, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Toate studiile de fezabilitate aprobate în ultima perioadă trebuiau să cuprindă acei indici-rezerve de implementare de 25% şi o marjă de buget care se ridică la vreo 48% din valoarea investiţiilor. Practic, scăzând acele rezerve de implementare care vor dispărea de la faza de proiect tehnic, estimăm valoarea investiţiei undeva la 28 milioane de euro. După aprobarea indicatorilor, vom depune spre finanţare şi această parcare, ceea ce înseamnă că partea de parc, zona de deasupra parcării, dar şi dotările interioare din parcare vor fi finanţate din fonduri europene. Astfel, din cei 28 de milioane de euro, 4-5 milioane de euro vor fi finanţări europene’’,  a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă. 

Începerea lucrărilor de execuţie, atât la partea de regenerare urbană, cât şi la parcare este estimată pentru primăvara anului viitor, iar procedurile de licitaţie vor fi demarate în cursul acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oradea,
parcare subterana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.