Primul zbor direct Bucureşti-New York din ultimii 20 de ani a decolat vineri de pe aeroportul Otopeni, fiind operat de compania aeriană HiSky

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 iunie 2024 98 afişări

Primul zbor direct Bucureşti-New York din ultimii 20 de ani a decolat vineri de pe aeroportul Otopeni, fiind operat de compania aeriană HiSky

Primul zbor direct România-SUA din ultimii 20 de ani a decolat vineri, la ora 9.00, de pe aeroportul Otopeni, cu destinatia New-York, fiind operat de compania aeriană HiSky.

Este primul zbor transatlantic direct, cu plecare din România, efectuat de o companie aeriană de linie, după mai mult de 20 de ani. Aeronava Airbus A330 este aşteptată să aterizeze pe aeroportul JFK, din metropola americană, la ora locală 11:35, după o călătorie neîntreruptă de aproximativ 10 ore.

Pentru zborul inaugural, la manşa aeronavei care transportă primii pasageri către SUA, se află directorul general al companiei, Iulian Scorpan, pilot comandant, cu o experienţă de peste 20 de ani.

„Alături de pasagerii pe care îi avem la bord pentru zborul către New York, trăim, astăzi, un moment remarcabil, iar ziua de 7 iunie va rămâne cunoscută drept cea în care calea românilor către SUA s-a redeschis, după aproape 21 de ani. Suntem extrem de onoraţi să fim compania care reuşeşte să îndeplinească această dorinţă a pasagerilor din România şi din diaspora”, a declarat acesta.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi retur.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucureşti,
new york,
zbor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.